Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η φρίκη του πολέμου μέσα από φωτογραφίες σε έκθεση στο Ντίσελντορφ

Η φρίκη του πολέμου μέσα από φωτογραφίες σε έκθεση στο Ντίσελντορφ

Εκατοντάδες φωτογραφίες από ολόκληρο τον κόσμο που αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου συγκεντρώθηκαν σε μία έκθεση που φιλοξενείται στο Ντίσελντορφ. Η έκθεση φωτογράφων - πολεμικών ανταποκριτών του πρακτορείου Magnum φιλοξενείται στο Μουσείο NRW.

Εκατοντάδες φωτογραφίες από ολόκληρο τον κόσμο που αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου συγκεντρώθηκαν σε μία έκθεση που φιλοξενείται στο Ντίσελντορφ. Η έκθεση φωτογράφων – πολεμικών ανταποκριτών του πρακτορείου Magnum φιλοξενείται στο Μουσείο NRW.

Αν και οι πόλεμοι έχουν αλλάξει, η φρίκη που τους συνοδεύει παραμένει η ίδια. Αυτή τη φρίκη προσπαθούν να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι που συμμετέχουν στην έκθεση.

Πτώματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Χίτλερ, Λίβυοι επαναστάτες την ώρα που προσεύχονται ενώ κρατούν στο χέρι τα όπλα, διαδηλωτές κατά του Αιγύπτιου Χόσνι Μουμπάρακ είναι ένα δείγμα της φωτογραφικής καταγραφής των πολέμων και των θυμάτων τους, που περιλαμβάνονται στην έκθεση.

Κι όπως είπαν χαρακτηριστικά κάποιοι εκ των φωτογράφων που εκθέτουν τις στιγμές που κατέγραψαν με το φακό τους, η κάλυψη πολεμικών συρράξεων αποτελεί μία «εσωτερική αναζήτηση».

Μια προσπάθεια να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό και τη ψυχή των ανθρώπων όταν ο πόλεμος μαίνεται.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στο Μουσείο NRW και έχει τίτλο «Η Πρώτη Γραμμή». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024