Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώτος στο αμερικανικό box office ο τρισδιάστατος «Βασιλιάς των Λιονταριών»

Πρώτος στο αμερικανικό box office ο τρισδιάστατος «Βασιλιάς των Λιονταριών»

Η επανέκδοση της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι στα μέσα της δεκαετίας του '90, καταγράφει νέα τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ. Το φιλμ, που επανακυκλοφόρησε σε 3D, παρέμεινε για δεύτερο Σαββατοκύριακο στην πρώτη θέση του αμερικανικού box office και ήδη τα κέρδη για την Disney ανέρχονται σε 61,7 εκατ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Moneyball» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ.

Η επανέκδοση της επιτυχημένης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι στα μέσα της δεκαετίας του ’90, καταγράφει νέα τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ.

Το φιλμ, που επανακυκλοφόρησε σε 3D, βρέθηκε για δεύτερο Σαββατοκύριακο στην πρώτη θέση του αμερικανικού box office και ήδη τα κέρδη για την Disney ανέρχονται σε 61,7 εκατ. δολάρια.

Η παρέα του Σίμπα, του Τιμόν και του Πούμπα μάς συστήθηκε για πρώτη φορά το 1994. Οι εισπράξεις τότε έφτασαν τα 783 εκατ. δολάρια. Η πρώτη επανέκδοση ήλθε οκτώ χρόνια μετά, το 2002.

Η επιτυχία που σημείωσε οδήγησε την εταιρεία παραγωγής Disney στη δημιουργία δύο σίκουελ: «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών II» (1998, The Lion King II: Simba’s Pride) και «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών 3: Χακούνα Ματάτα» (2004, The Lion King 1 1/2).

Σύμφωνα με το BBC, στη δεύτερη θέση του αμερικανικού box office βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η νέα ταινία του Μπραντ Πιτ με τίτλο «Moneyball», ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το οικογενειακό φιλμ «Dolphin Tale».

H τρισδιάστατη έκδοση του «Βασιλιά των Λιονταριών» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024