Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του Μιχάλη Κακογιάννη

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε ο θάνατος του Μιχάλη Κακογιάννη

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για το θάνατο του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, προκαλώντας συγκίνηση για την απώλεια του ανθρώπου, που έβγαλε τον ελληνικό κινηματογράφο εκτός συνόρων της χώρας. Μεγάλες εφημερίδες σε ολόκληρο τον κόσμο έκαναν αναφορά στον «σκηνοθέτη του Ζορμπά».

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση για το θάνατο του σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, προκαλώντας συγκίνηση για την απώλεια του ανθρώπου, που έβγαλε τον ελληνικό κινηματογράφο εκτός συνόρων της χώρας. Μεγάλες εφημερίδες σε ολόκληρο τον κόσμο έκαναν αναφορά στον «σκηνοθέτη του Ζορμπά».

«Οι πρώτες δουλειές του Μ.Κακογιάννη δημιούργησαν νέο σεβασμό για την ελληνική κινηματογραφία της δεκαετίας του 1950, όταν στο μεταπολεμικό σινεμά κυριαρχούσαν οι Ιταλοί και οι Γάλλοι» αναφέρουν οι New York Times στην νεκρολογία τους.

«Οι ταινίες του γνώρισαν στον κόσμο μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής κουλτούρας» γράφει η ισπανική El Pais.

Αναφορά στις ταινίες του και στον δημιουργό κάνει και ο Guardian. «Έγινε συχνός επισκέπτης του διαγωνιστικού τμήματος των Καννών» αναφέρει η εφημερίδα.

Στις πρώτες τέσσερις ταινίες του «δείχνει ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο ταλέντο σε μια χώρα που δεν είχε κάποια ιστορία κινηματογραφικής διάκρισης» αναφέρει ο Telegraph.

«Σε διάστημα τεσσάρων ετών πέρασε από την κωμωδία στο μελόδραμα, στην τραγωδία και έγινε μια προσωπικότητα που έπρεπε κανείς να λογαριάζει στο διεθνές φεστιβαλικό κύκλωμα» προσθέτει η εφημερίδα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, η Washington Post, οι Los Angeles Times, τα μεγάλα αμερικάνικα δίκτυα αναφέρθηκαν στον θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Την Πέμπτη η κηδεία

Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην νεκρώσιμο ακολουθία, που θα ψαλεί αύριο, Πέμπτη, 27 Ιουλίου, στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τον πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος, η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, «ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα», δημοσία δαπάνη, όπου θα διαβαστεί επικήδειος από τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, όπου βρίσκεται το ΙΜΚ, Ανδρέα Ευθυμίου.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανακοίνωσε ότι όσοι θα ήθελαν, αντί για στεφάνι, μπορούν να προσφέρουν δωρεά στο ΙΜΚ.

Ο τραπεζικός λογαριασμός είναι: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Αριθμός Λογαριασμού 708/296 004-47 / IBAN code GR1701107080000070829600447 SWIFT code ETHNGRAA.

Επίσης, βιβλίο συλλυπητηρίων έχει ανοίξει τόσο στο σπίτι του σκηνοθέτη, όσο και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024