Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Γυναίκες» στο Ηρώδειο

Χωρίς απρόοπτα πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Γυναίκες» στο Ηρώδειο

Χωρίς απρόοπτα και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πολυσυζητημένη παράσταση με Γυναίκες του Λιβανοκαναδού σκηνοθέτη Ουαζντί Μουαουάντ στο Ηρώδειο. Στην παράσταση συμμετείχε ο 47 χρονος τραγουδιστής και συνθέτης Μπερτράν Καντά που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για τον θάνατο της συζύγου του Μαρί Τρεντινιάν, το 2003. Η μεγάλη διάρκεια της παράστασης λειτούργησε μάλλον αποτρεπτικά για το ελληνικό κοινό, καθώς η προσέλευση στο Ηρώδειο δεν ήταν μεγάλη.

Χωρίς απρόοπτα και διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πολυσυζητημένη παράσταση με Γυναίκες του Λιβανοκαναδού σκηνοθέτη Ουαζντί Μουαουάντ στο Ηρώδειο.

Στην παράσταση συμμετείχε ο 47 χρονος τραγουδιστής και συνθέτης Μπερτράν Καντά.

Ο Καντά ηγετική μορφή του ροκ συγκροτήματος Noir Desir, είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου το 2003 στη Λιθουανία τη σύντροφό του Μαρί Τρεντινιάν, κόρη του Ζαν-Λουί Τεντινιάν, καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε μέρος της ποινής του.

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις από πολλές φεμινιστικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο Κεμπέκ, το Μόντρεαλ, την Οττάβα και την Βαρκελώνη οι παραστάσεις ακυρώθηκαν. Ενώ στην Αβινιόν , οι Γυναίκες θα ανέβουν χωρίς τον Μπερτράν Καντά.

«Από την αρχή θεώρησα σημαντικό να ξαναδώσω θέση ανάμεσα στους ζωντανούς σε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει εκτίσει την ποινή του. Βεβαίως κάποιοι μπορεί να μην την θεωρούν επαρκή. Κάποιοι άλλοι την θεωρούν. Είναι θέμα ηθικής θέσης του καθενός. Η συμμετοχή του δεν είναι μία κίνηση ούτε πρόκλησης ούτε απρέπειας, αλλά ένας διάλογος αυτού του ανθρώπου με τους ζωντανούς», είχε δηλώσει ο Μουαουάντ, στους Έλληνες δημοσιογράφους λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα στο Ηρώδειο.

Η μεγάλη διάρκεια της παράστασης λειτούργησε μάλλον αποτρεπτικά για το ελληνικό κοινό, καθώς η προσέλευση στο Ηρώδειο δεν ήταν μεγάλη.

Η παράσταση βασίζεται στις τρεις τραγωδίες του Σοφοκλή Τραχίνιες, Αντιγόνη και Ηλέκτρα. Η συνολική διάρκεια άγγιξε σε διάρκεια τις έξι ώρες, καθώς οι τρεις σοφόκλειες τραγωδίες παίχτηκαν ολόκληρες (κάθε τραγωδία διαρκούσε περίπου 100 λεπτά).

Όσοι έμειναν μέχρι το τέλος της παράστασης, που ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα επιβράβευσαν ηθοποιούς και σκηνοθέτη με ένα θερμό χειροκρότημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024