Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε η αυλαία στα φετινά Επιδαύρια με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Άνοιξε η αυλαία στα φετινά Επιδαύρια με την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη

Με την «Ειρήνη», μια από τις δημοφιλέστερες αριστοφανικές κωμωδίες, άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πέτρου Φιλιππίδη στο αργολικό θέατρο χειροκροτήθηκε θερμά από τους πολυάριθμους θεατές. Ο ίδιος μάλιστα ερμήνευσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τρυγαίου. Η παράσταση αφιερώθηκε στη μνήμη του Θανάση Βέγγου.

Με την «Ειρήνη», μια από τις δημοφιλέστερες αριστοφανικές κωμωδίες, άνοιξε την Παρασκευή η αυλαία των φετινών Επιδαυρίων.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Πέτρου Φιλιππίδη στο αργολικό θέατρο χειροκροτήθηκε θερμά από τους πολυάριθμους θεατές. Ο ίδιος ερμήνευσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Τρυγαίου, ενός φτωχού αμπελουργού που αγανακτισμένος από την κατάντια των αμπελιών του αποφασίζει να ψάξει και να απελευθερώσει την Ειρήνη που είναι φυλακισμένη σε μια σπηλιά, ενώ παράλληλα συνυπέγραψε την δραματουργική επεξεργασία από κοινού με τον Γιώργο Γαλίτη και τον Γιώργο Λέφα.

Η παράσταση δόθηκε σε μετάφραση Κ.Χ Μύρη, σκηνικά Γιάννη Κόττη, κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, ενώ την μουσική υπέγραψε ο Μίνως Μάτσας και την χορογραφία η Ελπίδα Νίνου.

Η νέα αυτή «Ειρήνη» – η οποία αφιερώθηκε στην μνήμη του Θανάση Βέγγου- είχε έντονες αναφορές στη σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα: το μνημόνιο, ο πρόσφατος κυβερνητικός ανασχηματισμός, η περαίωση, δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που έχουν συζητηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα, ήταν μερικά μόνο από όσα ακούστηκαν κι όπως φάνηκε, είχαν απήχηση στο κοινό.

Δίπλα σ΄αυτά, αναφορές , μεταξύ πολλών άλλων, στην πράσινη ενέργεια, τους «Δεν πληρώνω» αλλά και το τηλεοπτικό «Dancing with the stars» έδωσαν περαιτέρω τον τόνο της επικαιρότητας.

Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη, εμφανίστηκαν επίσης ο Πάνος Σταθακόπουλος, ο Γιώργος Γαλίτης, ο Τάκης Παπαματθαίου, ο Γιάννης Δεγαϊτης και πολλοί ακόμη.

Η δεύτερη παράσταση θα δοθεί σήμερα, Σάββατο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024