Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Τα δεύτερα γενέθλιά του γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης

Δύο χρόνια λειτουργίας γιορτάζει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης. Οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο με γενική είσοδο 3 ευρώ.«Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, η πατρίδα μας εξέπεμπε σ' ολόκληρο τον κόσμο μια λαμπρή εικόνα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. Ένα διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ βρέθηκε στο Μουσείο ανήμερα των γενεθλίων...

Δύο χρόνια λειτουργίας γιορτάζει τη Δευτέρα 20 Ιουνίου το Μουσείο της Ακρόπολης.

Για σήμερα οι εκθεσιακοί του χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του.

Το εισιτήριο θα είναι μειωμένο με γενική είσοδο 3 ευρώ.

Το βράδυ στις 21:00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει έργα Στράους, Βιβάλντι, Πιατσόλα και Τσαϊκόφσκι.

Η είσοδος για τη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

Επίσης, θα παρουσιαστεί το ανθέμιο, το ακρωτήριο της στέγης του Παρθενώνα. Κάθε μία ώρα, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, φροντιστές αρχαιολόγοι μιλάνε για το στολίδι των αετωμάτων του αιώνιου μνημείου στην Αίθουσα Παρθενώνα, στο δυτικό αέτωμα.

Η ξενάγηση γίνεται στα ελληνικά (1 μμ, 5 μμ) και στα αγγλικά (2 μμ, 3 μμ, 4 μμ και 6 μμ).

Και ένα διάσημο ζευγάρι στα γενέθλια

Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάικλ Ντάγκλας και η σύζυγός του Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μαζί με τα δύο τους παιδιά.

Με τουριστική ενδυμασία, απλοί και διακριτικοί, έφθασαν στο μουσείο χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους από ξεναγό, η οποία τους συνόδευε αλλά και στην ανασκαφή που βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο κάτω από το κτίριο. Εκαναν επίσης στάση στο πωλητήριο για τα απαραίτητα αναμνηστικά.

Εμφανώς αδυνατισμένος λόγω της πρόσφατης περιπέτειας της υγείας του και με λευκά μαλλιά ο Μάικλ Ντάγκλας έγινε αμέσως αντιληπτός από τους επισκέπτες, αν και ουδείς τους ενόχλησε.

Αντίθετα σχεδόν αγνώριστη λόγω της ιδιαίτερα λιτής εμφάνισής της ήταν η βραβευμένη με Οσκαρ Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, η οποία τελευταία αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα λόγω της ασθένειας του συζύγου της και χρειάσθηκε να νοσηλευθεί σε κλινική.

Δήλωση Σαμαρά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, επί της θητείας του οποίου στο υπουργείο Πολιτισμού, τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, η πατρίδα μας εξέπεμπε σ’ ολόκληρο τον κόσμο μια λαμπρή εικόνα. Ύστερα από μια μακρά προσπάθεια, πολλών ετών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, εγκαινιάζαμε το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Στέλναμε παντού στον κόσμο την εικόνα της Ελλάδας του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Την εικόνα της Ελλάδας που διεκδικεί τα δίκαιά της και κάνει πράξη τα οράματά της. Και ήταν, δυστυχώς, η τελευταία θετική προς τα έξω εικόνα, το τελευταίο γεγονός που διαφήμιζε την πατρίδα μας.

» Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης -κιβωτός μιας πανανθρώπινης και διαχρονικής πολιτισμικής κληρονομιάς- γινόταν κτήμα, όχι μόνον των Ελλήνων, αλλά και ολόκληρου του κόσμου. Τα γλυπτά του, σύμβολα αρχών, αξιών και ιδανικών, που κάποτε γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο, αλλά σήμερα αποτελούν κτήμα ολόκληρης της ανθρωπότητας, αναδεικνύονταν σ’ ένα περίτεχνο χώρο, για να φωτίζουν, να εμπνέουν και να ακτινοβολούν. Αλλά και να διεκδικούν την επανένωσή τους με ό,τι αφαιρέθηκε, χρόνια πριν, από τον Ιερό Βράχο.

» Το νέο Μουσείο, το πρώτο που λειτουργεί ως ΝΠΔΔ ανεξάρτητο από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, παρέχει πρωτοποριακές υπηρεσίες και συνιστά κορυφαίο πρότυπο λειτουργίας για τα άλλα μεγάλα μουσεία της πατρίδας μας. Πρότυπο που είναι επιτακτική ανάγκη να υιοθετηθεί και να επεκταθεί άμεσα και στα άλλα μεγάλα μουσεία μας, στις δύσκολες μέρες που διέρχεται η πατρίδα μας. Είναι, άλλωστε, ο πολιτισμικός μας πλούτος ένας σημαντικός μοχλός άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

» Δύο χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, το Μουσείο της Ακρόπολης στέλνει καθημερινά στους πολίτες του κόσμου την εικόνα της Ελλάδας που μπορεί να αξιοποιεί τον πλούτο της, να δημιουργεί, να παλεύει και να κερδίζει.

» Περίπου 3,3 εκατομμύρια πολίτες, από κάθε γωνιά της γης, επισκέφθηκαν στα δυο αυτά χρόνια το νέο Μουσείο. Και σίγουρα έχουν κάτι άλλο να πουν σε σχέση με όσα ακούγονται τους τελευταίους καιρούς για την πατρίδα μας. Γιατί η Ελλάδα, πέρα από την καταχνιά της οικονομικής κρίσης, είναι η χώρα που έφερε το φως του πολιτισμού. Και σίγουρα μπορούμε, και πάλι, με σχέδιο, με πίστη και με εθνική αυτοπεποίθηση να τα καταφέρουμε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024