Κυριακή 12 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα έργα τους παρουσιάζουν στην Αθήνα Ισπανοί φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών

Τα έργα τους παρουσιάζουν στην Αθήνα Ισπανοί φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών

Τη δουλειά τους στην Αθήνα παρουσιάζουν νέοι Ισπανοί καλλιτέχνες που προέρχονται από Σχολές Καλών Τεχνών. Σε μία έκθεση που φιλοξενείται από τις 15 Ιουνίου στην Ένωση Πτυχιούχων ΑΣΚΤ της Αθήνας παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, εγκατάστασης και περφόρμανς. Τα έργα των Ισπανών φοιτητών δημιουργήθηκαν κατά την παραμονή τους στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Τη δουλειά τους στην Αθήνα παρουσιάζουν νέοι Ισπανοί καλλιτέχνες που προέρχονται από Σχολές Καλών Τεχνών. Σε μία έκθεση που φιλοξενείται από τις 15 Ιουνίου στην Ένωση Πτυχιούχων ΑΣΚΤ της Αθήνας παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, εγκατάστασης και περφόρμανς.

Οι Ισπανοί φοιτητές δημιούργησαν τα έργα κατά την παραμονή τους στην Αθήνα στο ακαδημαϊκό έτος 2010-11, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην έκθεση που θα εγκαινιαστεί στις 15 Ιουνίου στην Ένωση Πτυχιούχων ΑΣΚΤ της Αθήνας (στις 20:30 το βράδυ), συμμετέχουν 19 από αυτούς τους νέους καλλιτέχνες που προέρχονται από τις Σχολές Καλών Τεχνών πολυάριθμων ισπανικών πόλεων: Σεβίλλη, Γρανάδα, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια, Μπιλμπάο και Σαλαμάνκα, μεταξύ άλλων.

Κατά τον Πάμπλο Μπερθάλ, επιμελητή της έκθεσης, το έργο τους βρίσκεται σε μια συναρπαστική στιγμή κατά την οποία αφ’ ενός δεν έχουν αποκοπεί ακόμα από τους δασκάλους τους, αφ’ ετέρου αρχίζει να διαμορφώνεται η καλλιτεχνική τους προσωπικότητα.

Κατά συνέπεια, αποτελούν ένα ευρύ δείγμα του σύγχρονου ισπανικού γίγνεσθαι, του τι μέλλει γενέσθαι καθώς και μιας μοναδικής συμπόρευσης της ισπανικής και της ελληνικής κουλτούρας.

Οι καλλιτέχνες που εκθέτουν είναι οι: Σαμπίνα Αντρές Ροντριγκάλβαρεθ, Κάρμεν Ελένα Κάσας Νιέτο, Ντένις Έκχαρντ Ρομέρο, Σαντιάγο Γκονθάλεθ Σάντσεθ, Άλβαρο Λόπεθ Ρόχο, Χοσέ Μιγκέλ Λόπεθ Καλντερόν, Λάουρα Μαρτίν ντε Μπλαδό, Μιγέλ Μαρτίν Ρομέρο, Άννα Μαρτίνεθ Μορλάνς, Λάουρα Μενέντεθ Γκονθάλεθ, Άλμπα Πένια Βίγια, Νταβίδ Πέρεθ Γκαρθία, Μπεατρίθ Πέρεθ Μαρίν, Λάουρα Ρίκο Χίλ, Ρόσα Σατόκα Σάντσεθ, Εουλάλια Σεγιάρες, Λεονόρ Ταράδα, Άννα Τορόλμπα Λόχιο, Λουθία Βιγιάλμπα Πικάσο.

Τα έργα τους περιλαμβάνουν ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, ακόμα και περφόρμανς.

Η έκθεση παρουσιάζεται στην Ένωση Πτυχιούχων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας (στην Πλάκα) μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Πληροφορίες:

Ένωση Πτυχιούχων ΑΣΚΤ

Θόλου και Πανός 19Α, Πλάκα – Αθήνα

Ωράριο: 18:00 – 23:00

Τηλ.: 210 321 5654

Διάρκεια: 15 Ιουνίου – 26 Ιουνίου 2011

Είσοδος ελεύθερη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κολοσσός Ρόδου – Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Μαϊου 2024