Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στις 2 Ιουνίου μεταφέρεται η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στην Ταινιοθήκη

Στις 2 Ιουνίου μεταφέρεται η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στην Ταινιοθήκη

Για τις 2 Ιουνίου μεταφέρεται, λόγω καιρού, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 27 Μαΐου, συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον «ασυμβίβαστο» του ελληνικού σινεμά, Νίκο Νικολαΐδη.

Για τις 2 Ιουνίου μεταφέρεται, λόγω καιρού, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 27 Μαΐου, συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα, στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης στο πλαίσιο του αφιερώματος στον «ασυμβίβαστο» του ελληνικού σινεμά, Νίκο Νικολαΐδη.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα που έχουν επενδύσει με τη μουσική τους ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη είτε γράφουν νέες συνθέσεις ειδικά για το αφιέρωμα έχουν προσκληθεί στον θερινό κινηματογράφο της Ακαδημίας.

Ανάμεσά τους οι: Γιάννης Αγγελάκας και The Boy. Ειδικός καλεσμένος θα είναι ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος θα παίξει στο πιάνο τις συνθέσεις, με τις οποίες είχε επενδύσει τις ταινίες Γλυκιά Συμμορία και Πρωινή Περίπολος.

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου ένα πολύπλευρο αφιέρωμα στον κινηματογράφο του Νίκου Νικολαΐδη.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του, έκθεση ζωγραφικής με έργα εμπνευσμένα από τις ταινίες και τα βιβλία που έγραψε ο σκηνοθέτης και συναυλία με την μουσική των ταινιών του.

Στο επταήμερο αφιέρωμα, θα προβληθούν και οι οχτώ μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη: Ευριδίκη ΒΑ 2037 (1975), Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979), Γλυκιά Συμμορία (1983), Πρωινή Περίπολος (1987), Singapore Sling (1990), Θα Σε Δω Στην Κόλαση Αγάπη Μου (1999), Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (2002), The Zero Years (2005).

Καθημερινά θα προβάλλεται η μικρού μήκους Lacrimae Rerum (1962) που έχει παρουσιαστεί ελάχιστες φορές στο κοινό, αρκετά από τα 200 διαφημιστικά που σκηνοθέτησε παράλληλα με την κινηματογραφική του δραστηριότητα, αποσπάσματα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για το Νίκο Νικολαΐδη Directing Hell του Χρήστου Χουλιάρα κ.α.

Στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής στους χώρους της Ταινιοθήκης, συμμετέχουν οι εικαστικοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Χρύσα Βέργη, Εριέττα Βορδώνη, Αλέξης Βερούκας, Κωστής Γεωργίου, Ειρήνη Γκόνου, Περικλής Γουλάκος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Κυριάκος Κατζουράκης, Βίκτωρ Κοέν, Άννα Λέκκα, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μισούρας, Δημήτρης Μυταράς, Χρήστος Παλλαντζάς, Μίλτος Παντελιάς, Φώτης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Ρόκος, Στέφανος Ρόκος, Παύλος Σάμιος, Μανώλης Χάρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024