Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές της ART-ATHINA, κατά 12% αυξήθηκαν οι επισκέπτες

Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές της ART-ATHINA, κατά 12% αυξήθηκαν οι επισκέπτες

Η 17η διοργάνωση της ART-ATHINA, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου 2011 στο Κλειστό Π. Φαλήρου, υπήρξε για ακόμα μία φορά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους Αθηναίους, νεότερους και μεγαλύτερους, προσφέροντας μία μοναδική ανάσα αισιοδοξίας και πολιτισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, τη φετινή έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 18.000 άνθρωποι (αύξηση κατά 12,5% σε σχέση με το 2010).

Η 17η διοργάνωση της ART-ATHINA, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 12 έως και τις 15 Μαΐου 2011 στο Κλειστό Π. Φαλήρου, υπήρξε για ακόμα μία φορά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους Αθηναίους, νεότερους και μεγαλύτερους, προσφέροντας μία μοναδική ανάσα αισιοδοξίας και πολιτισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, τη φετινή έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 18.000 άνθρωποι (αύξηση κατά 12,5% σε σχέση με το 2010).

Οι επισκέπτες της 17ης ART-ATHINA είχαν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν εικαστικά έργα από 350 αναγνωρισμένους και ανερχόμενους σύγχρονους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και ένα πολυσυλλεκτικό Παράλληλο Πρόγραμμα με video art, μία σειρά από δράσεις-έργα σε εξέλιξη, προβολές ντοκιμαντέρ, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο κατά την ημέρα των εγκαινίων παρευρέθηκαν πάνω από 5.000 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί σημαντικοί εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου. Κατά γενική ομολογία η διοργάνωση της φετινής έκθεσης υπήρξε υποδειγματική, ενώ σχολιάστηκε ευρέως το υψηλό επίπεδο των έργων τέχνης που παρουσιάστηκαν από τις 58 γκαλερί, από 9 χώρες. Παράλληλα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, υπήρξε αξιοσημείωτο εμπορικό ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης Γιάννα Γραμματοπούλου, «η φετινή επιτυχία της ART-ATHINA είναι ενθαρρυντική, αλλά και δεσμευτική για το μέλλον της. Αποδεικνύεται ότι ο θεσμός συνεχώς ανανεώνεται και εξελίσσεται τόσο ως προς την οργάνωσή του όσο και την ποιότητά του, πάντα προς το καλύτερο».

Όπως κάθε χρόνο, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική εκδήλωση της χώρας έδωσε την ευκαιρία σε γκαλερίστες, καλλιτέχνες, επιμελητές, εκπροσώπους μουσείων και πολιτιστικών οργανισμών, τεχνοκριτικούς και δημοσιογράφους να συναντηθούν και να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Η παρουσία 44 πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμά τους στο κοινό και ήρθαν σε επαφή με καλλιτέχνες και γκαλερί, δημιούργησε ένα πανόραμα του σύγχρονου εικαστικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας, το οποίο λειτούργησε προς δύο κατευθύνσεις: αφενός έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να ενημερωθεί για ό,τι συμβαίνει στη σύγχρονη εικαστική και πολιτιστική σκηνή, αφετέρου έγινε η αφορμή για συνομιλία και εποικοδομητική επικοινωνία μεταξύ των ίδιων των φορέων.

Ο γενικός διευθυντής της έκθεσης Αλέξανδρος Ι. Στάνας δήλωσε: «Η επιτυχία της φετινής ART-ATHINA σε όλα τα επίπεδα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Ο ενθουσιασμός των συμμετεχόντων και του κοινού φανερώνει ότι η κρίση δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι: ο σύγχρονος πολιτισμός είναι κοινωνικός καταλύτης και όχημα ανάπτυξης».

Η ART-ATHINA 2011 εντάχθηκε στο πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αποτελώντας την κεντρική εκδήλωση της 1ης ATHENS ART WEEK (9-15/5/2011).

Για δεύτερη φορά στην ART-ATHINA έγινε ειδική ερεύνα με ερωτηματολόγιο προκειμένου να μελετηθεί η γνώμη του κοινού για τη διοργάνωση. Τα στατιστικά στοιχεία θα συγκριθούν με τα περσινά δίνοντας σημαντικές πληροφορίες και ανιχνεύοντας τις τάσεις για τη στάση του κοινού ως προς τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024