Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία για δεύτερη χρονιά απονέμει την Τρίτη η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Βραβεία για δεύτερη χρονιά απονέμει την Τρίτη η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Σε μια βραδιά γιορτής για το ελληνικό σινεμά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμει την Τρίτη -για δεύτερη χρονιά- τα βραβεία της στις ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν. Η τελετή απονομής θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ειδικό βραβείο καριέρας θα δοθεί στον Μιχάλη Κακογιάννη. Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνει η Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα.

Σε μια βραδιά γιορτής για το ελληνικό σινεμά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου απονέμει την Τρίτη -για δεύτερη χρονιά- τα βραβεία της στις ελληνικές ταινίες που ξεχώρισαν. Η τελετή απονομής θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ ειδικό βραβείο καριέρας θα δοθεί στον Μιχάλη Κακογιάννη.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκεντρώνει η Χώρα προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα, σε 11 από τις 16 κατηγορίες των βραβείων.

Ο Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη συγκέντρωσε 9 υποψηφιότητες και μόλις τέσσερις συγκέντρωσε το Attenberg της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη, το οποίο διαπρέπει στο εξωτερικό.

Στην πεντάδα των καλύτερων ταινιών περιλαμβάνεται το Απ’ Τα Κόκαλα Βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα με 8 υποψηφιότητες και το Ταξίδι στη Μυτιλήνη του Λάκη Παπαστάθη με 7 υποψηφιότητες.

Επτά υποψηφιότητες συγκεντρώνει και η Υπογραφή, τρεις η ταινία του Άρη Μπαφαλούκα Άπνοια και δύο η εναλλακτική κομεντί Χάρισμα.

Οι νικητές θα προέλθουν μετά από ψηφοφορία.

Τα μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου ψηφίζουν για την ανάδειξη των κορυφαίων φετινών ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών, καθώς και για την ταινία που επιθυμούν να εκπροσωπήσει τη χώρα στα επόμενα Όσκαρ.

Πέρυσι τα βραβεία της Ακαδημίας είχαν «στείλει» τον Κυνόδοντα στα Όσκαρ και η ταινία είχε φτάσει μέχρι και την πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων 2011 θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, την Τρίτη 3 Μαΐου.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Χρήστος Λούλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024