Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών θα παραλάβει φέτος ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Η τελετή βράβευσης του Μπερτολούτσι θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της φετινής διοργάνωσης, στις 11 Μαΐου, παρόντος του Ρόμπερτ ντε Νίρο, προέδρου της κριτικής επιτροπής, ο οποίος μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό έπος «1900» του σκηνοθέτη.

Ζουμπουλάκης Γιάννης

Τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών θα παραλάβει φέτος ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Η τελετή βράβευσης του Μπερτολούτσι θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της φετινής διοργάνωσης, στις 11 Μαΐου, παρόντος του Ρόμπερτ ντε Νίρο, προέδρου της κριτικής επιτροπής, ο οποίος μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό έπος «1900» του σκηνοθέτη.

Σκηνοθέτης κλασικών ταινιών όπως το «Τελευταίο τανγκό στο Παρίσι», ο «Κομφορμίστας» και ο «Τελευταίος αυτοκράτορας», ο Μπερτολούτσι ενσωμάτωσε στο έργο του την αισθητική ενός γνήσιου καλλιτέχνη με το αριστερό προφίλ μιας έντονα πολιτικοποιημένης, αριστερής προσωπικότητας.

Ο Μπερτολούτσι έχει διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών αλλά ποτέ δεν τον κέρδισε και αυτός άλλωστε είναι ο λόγος του βραβείου το οποίο δίδεται σε σκηνοθέτες που δεν κέρδισαν ποτέ το πολυπόθητο βραβείο.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν βραβευθεί με τον τιμητικό χρυσό Φοίνικα είναι οι Κλιντ Ίστγουντ (το 2009) και Γούντι Άλεν (το 2002).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024