Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βιεννέζικο κρουασάν» στο ΜΜΑ το πρωί της Κυριακής

«Βιεννέζικο κρουασάν» στο ΜΜΑ το πρωί της Κυριακής

Πιστό, εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, στο ραντεβού του με το νεανικό κοινό, το Μέγαρο προτείνει στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του ένα διαφορετικό μουσικό πρωινό, στο οποίο θα προσφερθεί «Βιεννέζικο κρουασάν!». Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας-παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής (11.30 π.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Πιστό, εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια, στο ραντεβού του με το νεανικό κοινό, το Μέγαρο προτείνει στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του ένα διαφορετικό μουσικό πρωινό, στο οποίο θα προσφερθεί «Βιεννέζικο κρουασάν!». Αυτός είναι ο τίτλος της συναυλίας-παρουσίασης που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής (11.30 π.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Θέμα της συναυλίας είναι οι επιρροές της παραδοσιακής μουσικής στην έντεχνη δημιουργία, μέσα από νέες μελωδίες και αρμονίες, ασυνήθιστα όργανα, καινούργιο υλικό, πρωτότυπους τρόπους έκφρασης κ.ά.

Πιο συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί γεωγραφικά στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουγγαρία και την Τουρκία και στον τρόπο που το μουσικό φολκλόρ των περιοχών αυτών επηρέασε τις συνθέσεις κορυφαίων εκπροσώπων του Κλασικισμού και του Ρομαντισμού, όπως τον Γιόζεφ Χάιδν (1732-1809), τον Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), τον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827) και τον Γιοχάννες Μπραμς (1833-97).

Η παρουσίαση θα εμπλουτισθεί με μουσικά παραδείγματα, σχόλια, ανέκδοτα και οπτικοακουστικό υλικό. Τη Μαθητική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών διευθύνουν οι Σπύρος Προσωπάρης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κάτια Μολφέση και Φώτης Μιχαλάκης, όλοι μαθητές του Λουκά Καρυτινού, από τη Σχολή Διεύθυνσης Ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς «Κυριακή πρωί στο Μέγαρο», η οποία συνδυάζει το ψυχαγωγικό με το παιδαγωγικό στοιχείο: ερμηνευτές και μουσικολόγοι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να αποκαλύψουν τα μυστικά της μουσικής στους φιλομαθείς νεαρούς ακροατές αλλά και στους ενήλικους συνοδούς τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για πιάνο των Μπετόβεν (βαλς) με σολίστ τον Περικλή Καλούμενο, Μότσαρτ (rondo alla turca, τρίτο μέρος από τη σονάτα σε λα μείζονα, K 331 με την Κατερίνα Καραγκούνη και Μπραμς (ουγγρικός χορός αρ.1 για τέσσερα χέρια) με τις Μυρτώ Γούτου και Μαργαρίτα Κουτσούκου.

Με ερμηνευτές τον Χρήστο Μπορόβα, πιάνο, την Ενκελέιντα Πέτρο, βιολί και την Λίνα Τριανταφύλλου, τσέλο θα παρουσιαστεί το piano trio αρ. 39 σε σολ μείζονα., Hob.XV.25, τρίτο μέρος: rondo all’ongarese του Χάυντν.

Τέλος, θα ερμηνευτούν τα έργα για ορχήστρα των Χάιντν: «Στρατιωτική συμφωνία», δεύτερο μέρος (διεύθυνση: Σπύρος Προσωπάρης), Mότσαρτ: κοντσέρτο για βιολί αρ.5, πρώτο μέρος (διεύθυνση: Γιώργος Παπαδόπουλος, σολίστ: Δήμητρα Τριανταφύλλου) και τρίτο μέρος (διεύθυνση: Κάτια Μολφέση, σολίστ: Αναστασία Σγάρα) και Μπετόβεν: τούρκικο εμβατήριο από τα «Ερείπια των Αθηνών»(μουσική διεύθυνση: Φώτης Μιχαλάκης).

Την επιμέλεια και την παρουσίαση έχει αναλάβει η έμπειρη μουσικολόγος Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, η οποία προλογίζει τις εκδηλώσεις της συγκεκριμένης σειράς από το 2001.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024