Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση έργων του Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη

Έκθεση έργων του Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη

Το μεγαλύτερο μέρος του ζωγραφικού και αρχιτεκτονικού έργου του Δημήτρη Πικιώνη παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) σε μία μεγάλη έκθεση, από τις 15 Δεκεμβρίου ώς τις 13 Μαρτίου του 2011. Το υλικό της έκθεσης έχει περιέλθει στην κατοχή του Μουσείου από τη σημαντική δωρεά της οικογένειας Πικιώνη.

Το μεγαλύτερο μέρος του ζωγραφικού και αρχιτεκτονικού έργου του Δημήτρη Πικιώνη παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς) σε μία μεγάλη έκθεση, από τις 15 Δεκεμβρίου ώς τις 13 Μαρτίου του 2011.

Το υλικό της έκθεσης έχει περιέλθει στην κατοχή του Μουσείου από τη σημαντική δωρεά της οικογένειας Πικιώνη.

Στο πρώτο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το ζωγραφικό του έργο στις ενότητες που ο ίδιος είχε προσδιορίσει: Από τη Φύση, Αναμνήσεις από το Παρίσι, Αρχαία, Βυζαντινά, της Φαντασίας, Λαϊκά. Η ζωγραφική για τον Δημήτρη Πικιώνη αποτελούσε μάλλον προσωπική του υπόθεση και αφορούσε τη δική του καλλιτεχνική πορεία προς την ωρίμανση.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης παρουσιάζεται το σύνολο του αρχιτεκτονικού του έργου, μελέτες του για την αρχιτεκτονική της Ζαγοράς και της Καστοριάς, τμήμα της μελέτης του για την Λαϊκή Αρχιτεκτονική της Χίου, τεύχη του περιοδικού «Το 3ο μάτι» (στη σύνταξη του οποίου συνεργάστηκαν Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Στρατής Δούκας, Σπύρος Παπαλουκάς, Σωκράτης Καραντινός, Τάκης Παπατσώνης, Μιχάλης Τόμπρος, Άγγελος Θεοδωρόπουλος) καθώς και τεκμήρια των σχέσεών του με ανθρώπους όπως οι Μπουζιάνης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Σικελιανός και άλλους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα προβάλλεται και η ταινία για τον Δηµήτρη Πικιώνη, από τη νέα ενότητα παραγωγής των εκποµπών της ΕΡΤ «Παρασκήνιο» σε σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου.

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024