Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση–Ανασκόπηση της PhotoBiennale 2010 στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση–Ανασκόπηση της PhotoBiennale 2010 στη Θεσσαλονίκη

Τα εγκαίνια μιας έκθεσης-ανασκόπησης στην PhotoBiennale 2010 διοργανώνεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011. Η PhotoBiennale ολοκληρώνεται με μια ανασκόπηση της διοργάνωσης που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, οπτικοακουστικές προβολές και διαδραστικές εφαρμογές και παρουσιάζεται στο χώρο του Μουσείου, στην Αποθήκη Α' στο Λιμάνι

Τα εγκαίνια μιας έκθεσης-ανασκόπησης στην PhotoBiennale 2010 διοργανώνεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης έως τις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Η PhotoBiennale 2010 / 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση που διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με κεντρικό θέμα τον «Τόπο», ολοκληρώνεται με μια ανασκόπηση της διοργάνωσης που περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας, οπτικοακουστικές προβολές και διαδραστικές εφαρμογές και παρουσιάζεται στο χώρο του Μουσείου, στην Αποθήκη Α’ στο Λιμάνι.

Η έκθεση-εγκατάσταση «Τόποι-PhotoBiennale-Sites» περιλαμβάνει:

• Ένα ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό τραπέζι, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οποιαδήποτε έκθεση παρουσιάστηκε στη διοργάνωση και να δουν σε ψηφιακή μορφή τα έργα που περιελάμβανε.
• Οπτικοακουστικό υλικό και πληροφορίες για όλες τις εκθέσεις και παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης.
• Προβολές με συνεντεύξεις των δημιουργών της PhotoBiennale 2010.
• Έντυπα, καταλόγους και πληροφοριακό υλικό για τη φετινή διοργάνωση.
• Διαδραστική εφαρμογή, όπου ο επισκέπτης, συμμετέχοντας ενεργά, θα μπορεί να «βρεθεί» ο ίδιος μέσα στους «Τόπους» της PhotoBiennale, μέσα από συγκεκριμένα έργα-φωτογραφίες.
• Έργα 30 δημιουργών που συμμετείχαν στο Κεντρικό Πρόγραμμα της φετινής PhotoBiennale και πολλά από αυτά αποτελούν αποκτήματα της συλλογής του Μουσείου.

Σε έναν «Τόπο» συνάντησης, επικοινωνίας, διαλόγου, και, πάνω από όλα σε έναν «Τόπο» εικόνων μετέτρεψε από τον Απρίλιο τη Θεσσαλονίκη και έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας η PhotoBiennale 2010.

Η PhotoBiennale 2010 αποτελεί το δεύτερο μέρος της θεματικής τριλογίας που ξεκίνησε το 2008 με θέμα το «Χρόνο» και θα συνεχιστεί και το 2012 με θέμα το «Λόγο».

Το θέμα του «Τόπου» παρουσιάστηκε στις 56 εκθέσεις (7 από αυτές σε μορφή προβολής-slideshow) του Κεντρικού Προγράμματος της διοργάνωσης μέσα από τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις: Ο Τόπος ως περιοχή, ως εγγενές μέρος της ιστορίας, ως αποτέλεσμα κατασκευής και ως ο μικρόκοσμος του δημιουργού.

Συνολικά, παρουσιάστηκαν περισσότερα από 2.330 έργα 266 δημιουργών από 36 χώρες σε 92 εκθέσεις (Κεντρικό Πρόγραμμα: 56, Παράλληλο Πρόγραμμα: 8, Προβολές: 2, Έκθεση βραβείου: 1, Οι Γκαλερί προτείνουν: 13, Εκθέσεις στην Ελλάδα: 11, Εκθέσεις στο εξωτερικό: 1) στη Θεσσαλονίκη και σε έντεκα πόλεις της Ελλάδας (Βέροια, Ηράκλειο, Καστοριά, Κέρκυρα, Λάρισα, Ξάνθη, Πάνορμο Ρεθύμνου, Πεντάπολη Σερρών, Πτολεμαΐδα, Ρέθυμνο, Χίος), σε συνεργασία με 100 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Περισσότερα από 140.000 άτομα (αριθμός διπλάσιος από αυτόν της PhotoBiennale 2008) επισκέφθηκαν μέχρι σήμερα τις εκθέσεις της PhotoBiennale, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η παρούσα έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το in.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024