Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από 18 Νοεμβρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από 18 Νοεμβρίου

Το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας του Χάρι Πότερ προβάλλεται από τις 18 Νοεμβρίου στις αίθουσες. Εκτός από τον μαθητευόμενο μάγο... θαύματα συμβαίνουν στη ζωή του Χάρη και της Ισμήνης στο Χάρισμα, ενώ οι Σον Πεν και Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστούν σε ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ.

Το πρώτο μέρος της τελευταίας ταινίας του Χάρι Πότερ προβάλλεται από τις 18 Νοεμβρίου στις αίθουσες. Εκτός από τον μαθητευόμενο μάγο… θαύματα συμβαίνουν στη ζωή του Χάρη και της Ισμήνης στο Χάρισμα, ενώ οι Σον Πεν και Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστούν σε ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr

O Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου (Μέρος 1)

The end is the beginning is the end (το τέλος είναι η αρχή είναι το τέλος) τραγουδούσαν οι Smashing Pumpkins πριν από μερικά χρόνια. Το τραγούδι θα ήταν το κατάλληλο σάουντρακ για την έβδομη ταινία της σειράς ταινιών Χάρι Πότερ, μιας και η αρχή του τέλους έρχεται για τις περιπέτειες του μαθητευόμενου μάγου με το πρώτο μέρος της ταινίας «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου». Ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη προσπαθούν να βρουν και να καταστρέψουν τους Πεμπτουσιωτές –το μυστικό αθανασίας του Βόλντεμορτ στο δρόμο για την τελική αναμέτρηση καλού και κακού (την οποία θα δούμε στο δεύτερο μέρος). Την ίδια ώρα, οι Σκοτεινές Δυνάμεις απειλούν να τους καταστρέψουν. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ επιστρέφει στον ρόλο του μαθητευόμενου μάγου με τους Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μάγκι Σμιθ να συμπληρώνουν το καστ.

Το Χάρισμα

Θεωρείται ως η πιο παράξενη ρομαντική κομεντί του ελληνικού σινεμά για φέτος και φέρει την υπογραφή της Χριστίνας Ιωακειμίδη. Ο Χάρης (Μάκης Παπαδημητρίου) ερωτεύεται την Ισμήνη (Βάσω Καβαλιεράτου). Εκείνη είναι μορφωμένη, ευκατάστατη, ευαίσθητη, αλλά προσπαθεί να έχει τα πάντα υπό έλεγχο ακόμα και τα συναισθήματά της. Ο Χάρης φαινομενικά ακαλλιέργητος και άξεστος, είναι ένας άνθρωπος γεμάτος πάθος, ένας συναισθηματικός οδοστρωτήρας. Οι δύο τους θα συναντηθούν, θα συγκρουστούν, αλλά και θα ερωτευτούν.

Ενώπιον Θεών και Ανθρώπων

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μοναστήρι στα βουνά της βόρειας Αφρικής τη δεκαετία του 1990. Οκτώ χριστιανοί καλόγεροι από τη Γαλλία, ζουν σε αρμονία με τους μουσουλμάνους. Όταν ένα συνεργείο από ξένους εργάτες σφαγιάζεται από μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών, ο φόβος κυριεύει την περιοχή. Οι μοναχοί παίρνουν την απόφαση να μείνουν… με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ταινία του Ξαβιέ Μποβουά με τους Λαμπέρ Γουιλσόν και Λόνσντεϊλ.

Ταξίδι στη Μυτιλήνη

Στην τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Λάκης Παπαστάθης παρακολουθεί την ιστορία του Κώστα που μετά από είκοσι χρόνια παραμονής στο Παρίσι επιστρέφει στην πατρίδα του, την Μυτιλήνη. Αφορμή, μια κληρονομιά. Κατά την επιστροφή του συναντάει όσους από τους συγγενείς του έχουν απομείνει και θυμάται εκείνους που έχουν φύγει από τη ζωή. Οι μνήμες της παιδικής ηλικίας των δέκα χρόνων, μιας εποχής όπου δραματικά γεγονότα σημάδεψαν την οικογένειά του, αναβιώνουν στο μυαλό του. Με τους Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρη Καταλειφό.

Παιχνίδια συνωμοσίας

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη Νταγκ Λάιμαν (Mr. & Mrs. Smith) είναι ένα πολιτικό δράμα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Η θέση της Βάλερι Πλέιμ, ως πράκτορα της CIA, αποκαλύπτεται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, που με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να δυσφημήσουν τον διπλωμάτη σύζυγό της, Τζόσεφ Γουίλσον. Το ατόπημά του; Σε ένα άρθρο των New York Times, ο Γουίλσον έγραψε πως η κυβέρνηση του Μπους παρουσίασε ανυπόστατα στοιχεία σχετικά με όπλα μαζικής καταστροφής, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ. Με τους Ναόμι Γουότς και Σον Πεν.

Παράλληλα, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται το φεστιβάλ «100 Χρόνια Μεξικάνικη Επανάσταση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024