Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης

Με μια ξενάγηση - πλοήγηση στα ψηφιοποιημένα αρχεία της ελληνικής τέχνης από το 1945 έως τις μέρες μας, εγκαινιάζει την Πέμπτη τους χώρους του, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στην οδό Βαλαωρίτου 9, στην πρώην ιστορική αίθουσα τέχνης «Νέες Μορφές».

Με μια ξενάγηση – πλοήγηση στα ψηφιοποιημένα αρχεία της ελληνικής τέχνης από το 1945 έως τις μέρες μας, εγκαινιάζει την Πέμπτη τους χώρους του, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, στην οδό Βαλαωρίτου 9, στην πρώην ιστορική αίθουσα τέχνης «Νέες Μορφές».

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, τον Φεβρουάριο 2009 από στελέχη των «Νέων Μορφών», πλαισιώνεται από ιστορικούς τέχνης και καλλιτέχνες, με σκοπό να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για έγκυρη και διευρυμένη προσέγγιση της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, από θεωρητικούς της τέχνης, φοιτητές, καλλιτέχνες και φιλότεχνους.

Το αρχειακό υλικό που έχει ήδη καταγραφεί και συνεχίζεται η τεκμηρίωσή του, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών γεγονότων που αφορούν την πορεία εκατοντάδων καλλιτεχνών.

Παραχωρήθηκε από καλλιτέχνες, καθώς και από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που η λειτουργία τους κάλυψε, επί δεκαετίες, τα εικαστικά δρώμενα της χώρας.

Με αφορμή τα εγκαίνια του, το Ινστιτούτο διοργανώνει ημερίδα στις 23 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη της οδού Πειραιώς , με τίτλο «Σύγχρονη Τέχνη και Αρχείο» και ομιλητές ιστορικούς της τέχνης και καλλιτέχνες.

Για τους επόμενους μήνες, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης , έχει προγραμματίσει την έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών Utopia project 2006-2010, και η έκθεση «Το κολάζ στην αφαιρετική γραφή» με έργα Αλέξη Ακριθάκη, Βλάση Κανιάρη, Νίκου Κεσσανλή, Γιώργου Λαζόγκα , Γιάννη Μιχαηλίδη και Γιάννη Σπυρόπουλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024