Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Κενυάτης Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο

Φαβορί για το Νόμπελ Λογοτεχνίας ο Κενυάτης Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο

Ο Κενυάτης συγγραφέας Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο εμφανίζεται ως ο πιθανότερος νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2010, σύμφωνα τουλάχιστον με ιστοσελίδα στοιχημάτων. Άλλοι λογοτέχνες που εμφανίζονται ως πιθανοί νικητές του βραβείου, το οποίο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, είναι ο Αμερικανός συγγραφέας Κόρμακ ΜακKάρθι με πιθανότητες 7 προς 1 και ο Iάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι με 8 προς 1.

Ο Κενυάτης συγγραφέας Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο εμφανίζεται ως ο πιθανότερος νικητής του Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2010, σύμφωνα τουλάχιστον με ιστοσελίδα στοιχημάτων.

Το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes τον εμφανίζει ως επικρατέστερο με πιθανότητες 4 προς 1.

Γεννημένος το 1938, ο συγγραφέας Νγκούγκι Γουά Θιόνγκο, ο οποίος εγκατέλειψε σε μεγάλη ηλικία το βαφτιστικό του όνομα Τζέιμς για να πάρει ξανά το πατροπαράδοτο Νγκούγκι, σταμάτησε να γράφει στα Αγγλικά επιλέγοντας να γράφει στη μητρική του γλώσσα, τα Γκικούγιου, ενώ βρισκόταν στη φυλακή το 1977.

Άλλοι λογοτέχνες που εμφανίζονται ως πιθανοί νικητές του βραβείου, το οποίο θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, είναι ο Αμερικανός συγγραφέας Κόρμακ ΜακKάρθι με πιθανότητες 7 προς 1 και ο Iάπωνας Χαρούκι Μουρακάμι με 8 προς 1.

Μεταξύ των ποιητών που θεωρούνται πιθανοί νικητές είναι ο Σουηδός Τόμας Τρανστρόμερ, ο Συριακής καταγωγής Adonis (Aλί Αχμάντ Σαίντ Ασμπάρ) και ο Κορεάτης Κο Ουν.

Ελάχιστες πιθανότητες έχουν, σύμφωνα με τις αποδόσεις της ιστοσελίδας, οι Φίλιπ Ροθ (1 προς 21), Αμος Οζ (1 προς 26), Μάριος Βάργκας Γιόσα (1 προς 26), Κάρλος Φουέντες (1 προς 34) και Μάργκαρετ Άτγουντ (1 προς 46).

Τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας ήδη γνωρίζουν τον νικητή, αλλά η απόφαση πρέπει να επικυρωθεί με την επίσημη ψηφοφορία, στις 7 Οκτωβρίου.

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η φετινή «σεζόν» της ανακοίνωσης των νικητών άρχισε τη Δευτέρα με το Νόμπελ Ιατρικής. Ακολουθούν τα βραβεία Φυσικής, Χημείας, Λογοτεχνίας και Ειρήνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024