Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να ακυρωθεί η εκτέλεση Ιρανού ζητούν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών απ' όλο τον κόσμο

Να ακυρωθεί η εκτέλεση Ιρανού ζητούν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών απ’ όλο τον κόσμο

Μετά τη Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού, με την κατηγορία της μοιχείας, το Ιράν σκοπεύει να προχωρήσει στην εκτέλεση διά απαγχονισμού του 18χρονου Ιμπραΐμ Χαμιντί με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα και ήδη περίπου είκοσι Γάλλοι συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από όλον τον κόσμο απευθύνουν έκκληση για ακύρωση της απόφασης.

Μετά τη Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο διά λιθοβολισμού, με την κατηγορία της μοιχείας, το Ιράν σκοπεύει να προχωρήσει στην εκτέλεση διά απαγχονισμού του 18χρονου Ιμπραΐμ Χαμιντί με την κατηγορία ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη διεθνή κοινότητα και ήδη περίπου είκοσι Γάλλοι συγγραφείς και άλλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών από όλον τον κόσμο απευθύνουν έκκληση για ακύρωση της απόφασης.

Το κείμενο που υπογράφουν δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην εφημερίδα Monde και φέρει τις υπογραφές των συγγραφέων Φιλίπ Μπεσόν, Ζιλ Λερουά, του σκηνοθέτη Αλφρέντο Αρίας, της ηθοποιού
Ντομινίκ Μπανκ, του σκηνοθέτη Κοντ Λαζμάν, του Αμερικανού συγγραφέα Τζόναθαν Λίτελ και του Γαλλο-αφγανού Ατικ Ραχίμι, που έχει τιμηθεί -όπως και ο κ. Λίτελ- με το βραβείο Κονκούρ.

«Η ιρανική απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ιδέες της ανθρωπότητας και της ελευθερίας, και μας καταλαμβάνει τρόμος όταν σκεπτόμαστε μέσα σε τι φόβο και άγχος ζουν οι ομοφυλόφιλοι στο Ιράν» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Από τον Ιούλιο ο Χαμιντί έχει δηλώσει ότι κατηγορείται με βάση ψευδή στοιχεία αλλά η απόφαση της θανάτωσής του παραμένει σε ισχύ.

«Θα πεθάνει εάν όλοι εμείς δεν κινητοποιηθούμε, εάν δεν φωνάξουμε δυνατά και ισχυρά ότι αυτές οι καταδίκες δεν βασίζονται σε τίποτε νόμιμο και πρέπει να ακυρωθούν», καταλήγουν οι υπογράφοντες την έκκληση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024