Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άνοιξε για το κοινό ο «Μαγικός Κόσμος του Χάρι Πότερ»

Άνοιξε για το κοινό ο «Μαγικός Κόσμος του Χάρι Πότερ»

Το πρώτο θεματικό πάρκο για τον Χάρι Πότερ άνοιξε τις πύλες του στο Ορλάντο των ΗΠΑ, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. «Δεν θα ήμουν εδώ εάν δεν πίστευα πως αυτό το μέρος είναι εκπληκτικό» είπε ο πρωταγωνιστής των ομώνυμων ταινιών, ο οποίος έδωσε το «παρών» στα αποκαλυπτήρια του πάρκου. Η επίσημη τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή.

Το πρώτο θεματικό πάρκο για τον Χάρι Πότερ άνοιξε τις πύλες του στο Ορλάντο των ΗΠΑ, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Η επίσημη τελετή εγκαινίων έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή.

Ο «Μαγικός Κόσμος του Χάρι Πότερ» ακολουθεί πιστά τα βιβλία της Τζ.Κ. Ρόουλινγκ και έτσι οι επισκέπτες μπορούν θα δοκιμάσουν βουτυρόμπυρα και χυμό κολοκύθας στο εστιατόριο «Τρία Σκουπόξυλα», θα φτιάξουν το δικό τους ραβδί στο κατάστημα του Ολιβάντερ και παράλληλα θα πραγματοποιήσουν «Το Απαγορευμένο Ταξίδι» του μικρού μάγου από το γραφείο του Ντάμπλντορ, στον Πύργο του Γκρίφιντορ μέχρι την αίθουσα του μαθήματος της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών.

Το ταξίδι συνεχίζεται και έξω από το κάστρο, όπου οι επισκέπτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ουγγρικό κερκόκερο, την τεράστια αράχνη Ακρομαντούλα, τους παράφρονες και την Ιτιά που δέρνει.

Επίσης, οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ θα μπορούν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία να πετάξουν στην πλάτη ενός δράκου και να ζήσουν στιγμές από το Τρίαθλο Μαγείας.

Παρών στα αποκαλυπτήρια του πάρκου ήταν ο πρωταγωνιστής των ομώνυμων ταινιών Ντάνιελ Ράντκλιφ. «Δεν θα ήμουν εδώ εάν δεν πίστευα πως αυτό το μέρος είναι εκπληκτικό» δήλωσε στο BBC, ενώ θετικές ήταν και οι αντιδράσεις των πρώτων επισκεπτών.

Συζητήσεις, πάντως, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το πάρκο κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ και όχι στη Βρετανία. Η απάντηση που δίνεται είναι ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα προσελκύσει πολύ περισσότερους επισκέπτες.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει κατά πολύ την οικονομία της Φλόριντα που, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, πλήττεται τώρα και από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024