«Διάλογος με την Κίνα»

Η Φρανκφούρτη εγκαινιάζει την Έκθεση Βιβλίου της και πάει Πεκίνο

Η Φρανκφούρτη εγκαινιάζει την Έκθεση Βιβλίου της και πάει Πεκίνο
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, εγκαινίασε την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Φρανκφούρτη

«Να αναπτυχθεί περιέργεια για την Κίνα χωρίς προκαταλήψεις» ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, κατά την έναρξη της Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης το βράδυ της Τρίτης, με την Κίνα τιμώμενη χώρα και φετινό μότο το «Παράδοση και Καινοτομία».

Οι προετοιμασίες για την Έκθεση δεν ήταν ήρεμες, και το Πεκίνο είχε αντιδράσει έντονα το Σεπτέμβριο στην απόφαση των διοργανωτών να συμπεριληφθούν δύο αντιφρονούντες συγγραφείς.

Εκτός από την αυξανόμενη σημασία της Κίνας στη διεθνή σκηνή, η Ανγκελα Μέρκελ τόνισε τη σημασία που έχουν τα βιβλία για την ελευθερία: «Η απελευθερωτική τους δυναμική είναι τεράστια» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι την έχει βιώσει η ίδια ως πολίτις της Ανατολικής Γερμανίας.

Έχουν προγραμματιστεί περίπου 500 μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις για την Κίνα στα πλαίσια της Έκθεσης, με τις μισές να διοργανώνονται από το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού και τις άλλες μισές από τη διοργάνωση, σε μία προσπάθεια να συμπεριληφθούν και οι επικριτικές φωνές.

Η Έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη, μόνο για τους επαγγελματίες για τις πρώτες τρεις ημέρες. Το Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν τους περίπου 7.000, ενώ αναμένονται περίπου 300.000 επισκέπτες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη