Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρώτο δίμηνο

Πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες στο Μουσείο της Ακρόπολης το πρώτο δίμηνο

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άτομα επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης κατά τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του. Από αυτούς, το 60% περίπου προέρχεται από το εξωτερικό. Το ίδιο διάστημα την ιστοσελίδα του Μουσείου έχουν επισκεφτεί 409.000 μοναδικοί χρήστες του Διαδικτύου από 180 χώρες.

91

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άτομα επισκέφθηκαν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης κατά τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του. Από αυτούς, το 60% περίπου προέρχεται από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού, από την ημέρα των εγκαινίων μέχρι και τις 26 Αυγούστου, το μουσείο επισκέφτηκαν 523.540 επισκέπτες εκ των οποίων το 60% περίπου προέρχεται από το εξωτερικό.

Κατά το ίδιο διάστημα, την ιστοσελίδα του Μουσείου www.theacropolismuseum.gr έχουν επισκεφτεί 409.000 μοναδικοί χρήστες του Διαδικτύου από 180 χώρες.

Εντός του Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ για τους μαθητές των σχολείων θα παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ξεναγήσεων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των ειδικών εκθέσεων, στο τέλος του φθινοπώρου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με θέμα «Περικλής Ξανθίππου» με κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

Στόχος της έκθεσης είναι η παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Περικλή για την Ακρόπολη και η ένταξή του στη δημόσια ζωή της κλασικής Αθήνας.

Αντίστοιχα, η έκθεση του Μουσείου εμπλουτίζεται με νέα προπλάσματα της Ακρόπολης.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Μουσείο διαθέτει ήδη γιατρό για το προσωπικό και τους επισκέπτες του. Εκτός από το ιατρείο, δημιουργείται στον πρώτο όροφο του Μουσείου, δωμάτιο φροντίδας βρεφών και μικρών παιδιών.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς: «Με πρότυπο το Μουσείο της Ακρόπολης, εργαζόμαστε εντατικά ώστε να επιτύχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας. Στόχος μας η διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως η διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και τους νέους ανθρώπους. Θέλω για μια ακόμα φορά να συγχαρώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται ακατάπαυστα για την εξαιρετική λειτουργία του Μουσείου και την αδιάκοπη προβολή της χώρας μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε ολόκληρο τον κόσμο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024