Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμο από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για παράνομη χρήση των καμερών

Πρόστιμο από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων για παράνομη χρήση των καμερών

Την έκθεση πεπραγμένων για το 2006 παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων Δ.Γουργουράκης. Πρόστιμο στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για παράνομη παρακολούθηση διαδηλώσεων με κάμερες της Τροχαίας.

38

Την έκθεση πεπραγμένων για το 2006 παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων Δημήτρης Γουργουράκης.

Ο κ. Γουργουράκης αποκάλυψε ότι η Αρχή επέβαλε πρόστιμο (δεν διευκρίνισε το ύψος του) στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επειδή κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της Αθήνας αποκλειστικά και μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφορίας χρησιμοποιήθηκαν για παρακολούθηση διαδηλώσεων. Σχετικά με το θέμα αναμένεται νέα ανακοίνωση της Αρχής.

Ο κ. Σιούφας διαβεβαίωσε ότι «η έκθεση θα αποσταλεί στους βουλευτές και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, για να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αρχής σημείωσε ότι πρόκειται για μια διεξοδική έκθεση με 4000 περίπου υποθέσεις.

Στη διάρκεια του 2006, είπε ο κ. Γουργουράκης, υποβλήθηκαν 3.914 προσφυγές, ερωτήσεις και αιτήσεις, 693 γνωστοποιήσεις τήρησης αρχείων και 353 απόρρητα έγγραφα που αφορούν εκθέσεις Σένγκεν, κλπ. Το ίδιο διάστημα η Αρχή εξέδωσε 68 αποφάσεις και δύο γνωμοδοτήσεις.

Ο πρόεδρος της Αρχής προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία νέου συστήματος μηχανοργάνωσης για το προσωπικό της υπηρεσίας, ενώ για τους χρήστες του Διαδικτύου θα δημιουργηθεί νέος δικτυακός τόπος.

Ανέφερε ακόμα ότι έχει ζητήσει την αύξηση των οργανικών θέσεων της Αρχής, καθώς το τελευταίο διάστημα 20 ελεγκτές έχουν παραιτηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024