Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για ομαλή ηλεκτροδότηση

Διαβεβαιώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για ομαλή ηλεκτροδότηση

Ενημερωτικά έντυπα για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας διένειμαν στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Στεφάνου. «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα» υπογράμμισε ο υπουργός.

71

Ενημερωτικά έντυπα για την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας διένειμαν τη Δευτέρα στην πλατεία Συντάγματος ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Στεφάνου.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κατά πόσο ανησυχεί αυτές τις ημέρες για την ευστάθεια του δικτύου, ο κ. Σιούφας επανέλαβε: «Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, για να αποφύγουμε οποιοδήποτε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Και αυτό θα κάνουμε και τις επόμενες μέρες. Και όλα τα μέτρα είναι σε κάθε κατεύθυνση».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ο ΔΕΣΜΗΕ να προχωρήσει σε περικοπές φορτίων, αν παραστεί ανάγκη, από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ο κ. Σιούφας δήλωσε: «Όχι, θα κάνουμε λελογισμένη διαχείριση της όλης κατάστασης, έχοντας έγνοια το σύνολο του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του, ο κ. Στεφάνου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το πρωί (11:10) η αιχμή του φορτίου βρισκόταν ήδη στα υψηλότερα επίπεδα της χρονιάς, πάνω από τα 9.800 MW: «Πηγαίνουμε για πολύ μεγάλο ρεκόρ. Μπορούμε να διαχειριστούμε πολύ υψηλότερα φορτία από αυτό το επίπεδο, να μην ανησυχεί κανείς».

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε επίσης ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία διακοπή, πλην των ορυχείων της ΔΕΗ, που ούτως ή άλλως δεν θα έπρεπε να λειτουργούν αυτή την ώρα και, αν χρειαστεί, ως έσχατη ανάγκη, στα αγροτικά, τα οποία δεν θα έπρεπε επίσης να λειτουργούν από 11 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, βάσει του συμβολαίου που έχουν με τη ΔΕΗ. «Καμία άλλη διακοπή, το σύστημα είναι ισχυρότερο από ποτέ και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό» δήλωσε.

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχολίασε: «Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε στα μέτρα εξοικονόμησης της ενέργειας. Αλλά, είναι εξοργιστικό να βλέπει κανείς τον υπουργό και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, τώρα, να επιχειρούν με διάφορα επικοινωνιακά τρικ, να καλύψουν την ανεπάρκεια της πολιτικής της κυβέρνησης επί τέσσερα χρόνια, που οδήγησε στην ανεπάρκεια του ηλεκτρικού ρεύματος και επιπλέον, στην απαξίωση της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας μας».

«Η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας δεν δικαιολογεί με τίποτα τη συνεχή υποβάθμιση της ΔΕΗ και τα σχέδια μετεκλογικής ιδιωτικοποίησής της, που περίπου εξήγγειλε ο κ. Γ.Αλογοσκούφης» σημείωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σιούφα για την ανάγκη εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024