Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση με πολυβόλο και χειροβομβίδα κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία

Επίθεση με πολυβόλο και χειροβομβίδα κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία

Επίθεση με πολυβόλο και χειροβομβίδα εξαπέλυσαν δύο άγνωστοι κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία. Το όπλο είναι του ίδιου τύπου με αυτά που άρπαξαν άγνωστοι πρόσφατα από τον ειδικό φρουρό στη Γλυφάδα και το 2004 στην Κηφισιά. Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική.

27

Επίθεση με αυτόματο όπλο και χειροβομβίδα εξαπέλυσαν δύο άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Οι δράστες «γάζωσαν» το τμήμα, δίπλα στο κουβούκλιο του φύλακα, και οι σφαίρες έφτασαν μέχρι το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Φεύγοντας μάλιστα οι δράστες έριξαν μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου, από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στο τμήμα, σε ΙΧ αυτοκίνητα και σε περιπολικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο άτομα που κάθονταν σε μικρό πάρκο πίσω από το χώρο του τμήματος, όταν είδαν ότι δεν υπήρχε κόσμος στην περιοχή κινήθηκαν πεζοί, άνοιξαν πυρ κατά του αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Η αστυνομία περισυνέλεξε από το χώρο τριάντα κάλυκες από τα φυσίγγια που έριξαν οι δράστες. Η βαλιστική έρευνα έδειξε ότι προέρχονται από ένα αυτόματο υποπολυβόλο διαμετρήματος 9mm τύπου MP5.

Το όπλο αυτό είναι του ιδίου τύπου με τα πολυβόλα που άρπαξαν άγνωστοι από τον αστυνομικό φρουρό του προέδρου του Αρείου Πάγου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου στη Γλυφάδα, καθώς και τον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη που δολοφονήθηκε στην Κηφισιά το 2004.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ένα από αυτά τα όπλα. Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει τις έρευνες.

Στο αστυνομικό τμήμα έφτασε το πρωί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς και εν συνεχεία είχε συνάντηση με τους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύδωρα, εξετάζονται όλα τα ποιοτικά και επιχειρησιακά δεδομένα της επίθεσης χωρίς να αποκλείεται τίποτα.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις συνεχείς επιθέσεις κατά αστυνομικών τμημάτων, σημειώνοντας πως πρόκειται για «βία που στρέφεται κατά της ίδιας της κοινωνίας».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσαν την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ένοπλης βίας κατά της αστυνομίας που εύκολα μπορεί να χαρακτηρίζεται πολιτική βία και να τυγχάνει ανάλογης εκμετάλλευσης και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο».

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου καταλόγισε για μια ακόμα φορά πολιτική ανεπάρκεια στον υπουργό Β.Πολύδωρα και επιχειρησιακή ανεπάρκεια στην ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία, όπως ανέφερε, οφείλεται στην κομματικοποίησή της από την κυβέρνηση. Επίσης, καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση και για τη διάλυση, όπως είπε, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την επίθεση καταδίκασε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, προσθέτοντας: «Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τα αποτελέσματα μιας αλλοπρόσαλλης πολιτικής που εφαρμόζει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

* Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια τοποθέτησαν άγνωστοι στις 3.40 τα ξημερώματα έξω από το υποκατάστημα της Millenium Bank, στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024