Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρελθόν σιγά-σιγά η τριτοκοσμική εμφάνιση της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη

Παρελθόν σιγά-σιγά η τριτοκοσμική εμφάνιση της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη

Εγκαίνια των πρώτων 13 (από τα 43) εκσυγχρονισμένων καταστημάτων πώλησης κρέατος στην Αγορά του Ρέντη. Στο τέλος του 2007 έτοιμα άλλα 12. Με αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαιώνουν οτι περνάμε σε εποχή ποιότητας στην Κεντρική Αγορά.

93

Τα πρώτα 13, από τα συνολικά 43, καταστήματα πώλησης κρεάτων, που θα αναμορφωθούν και θα εκσυγχρονίσουν την Κεντρική Αγορά του Ρέντη, εγκαινιάστηκαν την Πέμπτη από τον υπουργό Ανάπτυξης Δ.Σιούφα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Μπασιάκο.

Ο Δ.Σιούφας ανακοίνωσε ότι γίνονται προσπάθειες, ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να αρχίσουν να λειτουργούν ακόμα 12 καταστήματα, ενώ τα κονδύλια για την αναμόρφωση των υπόλοίπων 18 καταστημάτων σχεδιάζεται να συγκεντρωθούν από προγράμματα του Δ’ ΚΠΣ.

Υπενθύμισε ακόμα ότι το σύνολο του έργου θα κοστίσει 35 εκατ. ευρώ, ενώ ανήγγειλε ότι θα ανακαινιστεί και η Κεντρική Λαχαναγορά. Επίσης γνωστοποίησε την σκέψη που υπάρχει και για την οποία καταβάλλονται προσπάθειες να υλοποιηθεί, σχετικά με τη δημιουργία Πάρκου Τροφίμων σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκος τόνισε ότι μέχρι το 2002 δεν είχε γίνει τίποτα για να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς και πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση του έργου θα συμπληρώσει την εικόνα του προσώπου μιας πολιτισμένης χώρας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Παπαθανασίου σχολίασε ότι με την ολοκλήρωση των δράσεων που ήδη προωθούνται με ταχείς ρυθμούς οι επιχειρήσεις που θα λειτουργούν στην αγορά του Ρέντη στο μέλλον θα διοχετεύουν στην αγορά συσκευασμένα προϊόντα εφοδιασμένα μεσύστημα διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμωνHACCP.

Ο νομάρχης Πειραιά κ. Ι. Μίχας ανέφερε ότι σταματάει πλέον η Κεντρική Αγορά να έχει τριτοκοσμική εμφάνιση, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι έλεγχοι και αν γίνουν, όση ενημέρωση και αν υπάρξει προς τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες, θα υπάρχουν πάντα παραβάτες εάν δεν δοθεί έμφαση στις υποδομές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024