Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισόδια στο Πάντειο μετά τον εντοπισμό οπλισμένου φοιτητή

Επεισόδια στο Πάντειο μετά τον εντοπισμό οπλισμένου φοιτητή

Ένταση επικράτησε στο Πάντειο, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μετά τον εντοπισμό από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οπλισμένου ακροδεξιού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Τραυματίες κατά τις συμπλοκές. 

37

Ένταση επικράτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μετά τον εντοπισμό από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου οπλισμένου ακροδεξιού μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο άτομο που είναι πρωτοετής φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου, κατά τη διάρκεια μικρής συμπλοκής, περίπου στις 12 το μεσημέρι, αφοπλίστηκε από νεαρούς του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο γραφείο του πρύτανη όπου βρέθηκε να φέρει και δεύτερο όπλο φωτοβολίδων-κροτίδων. Τα δύο πιστόλια παραδόθηκαν στον πρύτανη, ο οποίος τα πήγε στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας.

Ακολούθησε επίθεση περίπου πενήντα μελών της Χρυσής Αυγής και συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές.

Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τρία άτομα από επίθεση με μαχαίρι, μία εκ των οποίων είναι μέλος του φοιτητικού σχήματος «Αντί της Σιωπής», στο οποίο συμμετέχουν οι φοιτητές της Νεολαίας του Συνασπισμού στο Πάντειο. Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο χώρος γύρω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποκλείσθηκε από αστυνομικές δυνάμεις (έξι διμοιρίες των ΜΑΤ), ενώ νεαροί που έκαναν κατάληψη της σχολής έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευαν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού διακόπηκε.

Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Συγκλήτου της σχολής προσπαθώντας να μην οξυνθεί περαιτέρω η ένταση και να λήξει η κατάληψη.

Το βράδυ επετράπη από τους καταληψίες να φύγει ο οπλοφόρος φοιτητής ο οποίος, σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, είναι γιος απόστρατου υψηλόβαθμου αξιωματικού της Αστυνομίας. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «τα πιστόλια δεν ήταν δικά του».

Ο πρύτανης του Παντείου δήλωσε ότι η Σύγκλητος θα ζητήσει την ποινική δίωξή του για οπλοφορία και παραβίαση ασύλου και πως δεν προκλήθηκαν ζημιές εντός του κτιρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024