Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αίτημα απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες επαναφέρει ο ΣΥΝ

Το αίτημα απόδοσης δικαιώματος ψήφου στους μετανάστες επαναφέρει ο ΣΥΝ

Το αίτημα της Αριστεράς και των μεταναστευτικών οργανώσεων να αποδοθεί το δικαίωμα της ψήφου, άμεσα, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στους μετανάστες στη χώρα μας επαναφέρει ο Συνασπισμός, με ανακοίνωση του Ν.Βούτση.

71

Το αίτημα της Αριστεράς και των μεταναστευτικών οργανώσεων να αποδοθεί το δικαίωμα της ψήφου, άμεσα, για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στους μετανάστες στη χώρα μας επαναφέρει ο Συνασπισμός, με ανακοίνωση του Ν.Βούτση.

«Είναι αποκλειστική και βαριά πλέον η ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που παραπέμπει στις εθνικές καλένδες το ώριμο από χρόνια αίτημα για την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους οικονομικούς μετανάστες, ιδιαίτερα δε, του δικαιώματος της ψήφου για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές» αναφέρεται στη δήλωση του κ. Βούτση, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ.

«Ποιον φοβούνται και σε ποιον δίνουν λογαριασμό οι κύριοι της κυβέρνησης; Την ίδια ώρα που τα γεγονότα στη Γαλλία αφήνουν γυμνό το βασιλιά των πολιτικών ενσωμάτωσης, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να παραχωρήσει τα ελάχιστα ενός σύγχρονου πλαισίου ισονομίας και ισοπολιτείας» σημειώνει ο κ. Βούτσης.

Και καταλήγει: «Προφανώς, γιατί δεν θέλει να μπει στο στόχαστρο των, δυστυχώς πολλών, στελεχών της παράταξής της και μερίδας της κοινής γνώμης και των μεγάλων ΜΜΕ, που εδώ και χρόνια δίνουν τον τόνο στις ξενοφοβικές, αναχρονιστικές και βαθύτατα εκμεταλλευτικές αντιδράσεις και κουλτούρες εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον Αλέξη Τσίπρα, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και εκπρόσωπος της Νεολαίας ΣΥΝ και της ακτιβιστικής εθελοντικής ομάδας «Ρομπέν των Δασών», επισκέφθηκαν την Κυριακή το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και συνομίλησαν με μετανάστες και εθελοντές δασκάλους.

Το σχολείο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2004 και στεγάζεται προσωρινά στα γραφεία της Νεολαίας ΣΥΝ, φιλοξενεί 150 μαθητές (από την Ουκρανία, την Αρμενία, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, κ.α.) και 50 εθελοντές δασκάλους.

Αίτημα των δασκάλων και των μαθητών είναι να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος στο Δήμο της Αθήνας, ο οποίος θα στεγάσει τόσο τις ανάγκες λειτουργίας του Σχολείου Μεταναστών όσο και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των μεταναστών.

Με δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο κ. Αλαβάνος ζήτησε τη στήριξη του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Με γκετοποίηση και περιθωριοποίηση των μεταναστών θα γίνουμε Παρίσι» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024