Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες Internet Cafe

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες Internet Cafe

Σε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αντισυνταγματικότητα του νόμου που απαγορεύει τη λειτουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, αλλά και σε αγωγές αποζημιώσεων προχωρούν οι διοκτήτες Internet Cafe.

28

Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Στρασβούργο απειλούν οι ιδιοκτήτες Internet Cafe, ζητώντας την τροποποίηση του νόμου περί ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ο οποίος, όπως ισχυρίζονται, οδηγεί τον κλάδο σε μαρασμό.

Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εκμίσθωσης Η/Υ και Παροχής Υπηρεσιών Internet, η ψήφιση του νόμου 3037/2002, ο οποίος απαγορεύει τη λειτουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν ένα ποσοστό της τάξης του 15% έως 18% των συγκεκριμένων καταστημάτων.

Εκτός από την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οι ιδιοκτήτες θα υποβάλουν και αγωγές αποζημιώσεων για τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Όπως επισήμαναν σήμερα μέλη του σωματείου, ο εν λόγω νόμος είναι αντισυνταγματικός, παράλογος και περιέχει πολλές ασάφειες. Διεμήνυσαν δε ότι θα ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση ώστε να προβεί σε αλλαγές όσον αφορά κάποιες διατάξεις του νόμου.

Βαρόμετρο για την εξέλιξη του όλου θέματος θεωρείται η απόφαση που θα λάβει την προσεχή Τετάρτη το Εφετείο Θεσσαλονίκης, κατά την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών στην απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο, αθωώνοντας δυο ιδιοκτήτες Internet Cafe της Θεσσαλονίκης.

Οι ιδιοκτήτες Internet Cafe ζητούν μεταξύ άλλων να υπάρξει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στους χώρους που προσφέρουν πρόσβαση σε τυχερά παιχνίδια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και στο Διαδίκτυο, την αλλαγή του τρόπου έκδοσης αδειών και την υποχρεωτική εγγραφή στο μητρώο των μελών του Πανελλήνιου Σωματείου όλων των καταστημάτων Internet Cafe.

Όπως ισχυρίζονται οι ιδιοκτήτες, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίζονται προβλήματα στη λειτουργία των 120 καταστημάτων, μη μελών του Πανελληνίου Σωματείου, κυρίως συνοικιακών, τα οποία παράλληλα με την παροχή υπηρεσιών Internet λειτουργούν ως μπαρ.

Τα μέλη του Πανελληνίου Σωματείου αριθμεί σήμερα περισσότερα από 300 μέλη με 350 καταστήματα σε όλη τη χώρα, στα οποία απασχολούνται 3.000 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024