Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργιακά συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου [Εικόνες & Βίντεο]

Απεργιακά συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου [Εικόνες & Βίντεο]

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων και εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης. Πορείες προς τη Βουλή πραγματοποίησαν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ. Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων, το βράδυ της Δευτέρας, προκλήθηκε ένταση όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δυνάμεις των ΜΑΤ. Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα με μέλη της ΛΑΕ που προσπάθησαν να ανέβουν από το πλάι της Βουλής.

Ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σωματείων και εργαζομένων κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, και ειδικά κατά της ρύθμισης για τις αλλαγές στον τρόπο λήψης απόφασης για τις απεργίες. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν απεργιακά συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.

Κατά τη διάρκεια αυτών ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής με τους άνδρες των ΜΑΤ να τους απωθούν.

Απεργιακά συλλαλητήρια

Ολοκληρώθηκε το απεργιακό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ κατά του πολυνομοσχεδίου, στο Σύνταγμα. Όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία και τα Συνδικάτα, η διάταξη που αφορά τον τρόπο κήρυξης της απεργίας ουσιαστικά βάζει ένα τέλος στο απεργιακό δικαίωμα.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέας της ΟΙΥΕ, Παναγιώτη Κυριακούλιας, «διαδηλώνουμε επίσης και για τη διάταξη για τους πλειστηριασμούς που σημαίνει ουσιαστικά εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες».

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, δήλωσε ότι «ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη για τις απεργίες αλλά και αυτές που αφορούν τα επιδόματα και την εκποίηση της πρώτης κατοικίας».



Επίσης, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ κάλσε σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, στην Πλατεία Κάνιγγος συγκεντρώθηκαν τα μέλη της ΠΝΟ που πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ενώ παρουσία της ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεων που αντιτίθενται στο πολυνομοσχέδιο έλαβαν χώρα οι συγκεντώσεις μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, λίγο πρις τις 15:00 ολοκληρώθκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή, η οποία ξεκίνησε στις 13:30, με τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ και άλλων ενώσεων εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα
από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Μπλακ άουτ στα μέσα μεταφοράς

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ακινητοποιημένα θα είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όπως ανακοίνωσαν τα Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο.

Yπενθυμίζεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Λόγω της τρίωρης στάσης εργασίας που έχουν εξαγγείλει για την ίδια ημέρα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, καμία πτήση δεν θα πραγματοποιήθηκε από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ υπάρχουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία της ΕΔΟΘ

Να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης και να διατηρηθεί το δικαίωμα στην απεργία, είναι τα βασικά αιτήματα εργαζομένων του δημοσίου, που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων του δημοσίου, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δήμους, σε νοσοκομεία κ.α., την οποία κάλεσε η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ), ενώ στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 έως το τέλος του ωραρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών και συμβασιούχων των ΟΤΑ

Συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί–μέλη της ΕΛΜΕ, καθώς και συμβασιούχοι και παρατασιούχοι στους ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Εκπρόσωποί τους έγιναν δεκτοί από στελέχη του υπουργείου Μακεδονίας–Θράκης, στους οποίους εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση.

Φωτογραφίες & Βίντεο: Ορέστης Καρύπης

in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024