Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθάκης: Χωρίς ουσία το τελεσίγραφο της Eldorado

Σταθάκης: Χωρίς ουσία το τελεσίγραφο της Eldorado

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» την ανακοίνωση της εταιρείας για την αποχώρησή της από τις Σκουριές και σημείωσε πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο θεσμό της διαιτησίας τις επόμενες ημέρες.

Τις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς ξεκινά η διαδικασία της διαιτησίας.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο «Οικόπεδο 2» του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.

«Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπληρώνοντας πως η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια και επανέλαβε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60% του υποέργου των Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας.

«Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εταιρία δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024