Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο βουλευτής - μαραγκός από τη Θεσσαλονίκη

Ο βουλευτής – μαραγκός από τη Θεσσαλονίκη

Βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκε για πρώτη φορά με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του 2015, ο Αριστείδης Φωκάς δεν άφησε ποτέ το επάγγελμα που κάνει από μικρός.

Βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης που εκλέχθηκε για πρώτη φορά με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του 2015, ο Αριστείδης Φωκάς δεν άφησε ποτέ το επάγγελμα που κάνει από μικρός.

Με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, στα φοιτητικά του χρόνια ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση και, με πολύ δουλειά, από απλό επιπλοποιείο την έφτασε να πουλάει έπιπλα σε όλο τον κόσμο, με βασικό εξαγωγικό προορισμό το Κατάρ και παρουσία σε εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Στην ερώτηση πως επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική απαντά: «Η επιχείριση μου πήγαινε καλά παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, παρόλα αυτά αποφάσισα να μπω στην πολιτική για να βάλω το δικό μου λιθαράκι να αλλάξουμε την ζωή των συμπολιτών μας και κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών που πραγματικά έχουν περάσει πολύ δύσκολα οκτώ χρόνια τώρα».

Μια φορά την εβδομάδα αφήνει τα έδρανα της βουλής και επισκέπτεται την οικογένεια του όπως χαρακτηρίζει τους εργαζόμενους της βιοτεχνίας του.

«Θέλω να προσφέρω τα μέγιστα στους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους αλλά ένα κομμάτι της καρδιάς μου ανήκει σε αυτή την δουλειά, Δεν μπορώ να αποκοπώ από την δουλειά μου» και συμπληρώνει: «Όποια και να είναι η εξέλιξη μου στην πολιτική δεν μπορώ να αφήσω το μεράκι μου, την βιοτεχνία που μεγάλωσε τα παιδιά μου».

«Αν οι πολίτες της πόλης μου δεν με ψηφίσουν θα επιστρέψω με χαρά στη δουλειά που κάνω μια ζωή» λέει ο ίδιος για το πως φαντάζεται τα επόμενα χρόνια.

Ορέστης Καρύπης



Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024