Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η στιγμή που ο Τζάστιν Τριντό γνωρίζει τον μικρό Τζάστιν Τριντό

Η στιγμή που ο Τζάστιν Τριντό γνωρίζει τον μικρό Τζάστιν Τριντό

Η συνάντηση ανάμεσα στον μικρό και τον μεγάλο Τζάστιν τελικά έγινε. Ο καναδός πρωθυπουργός συνάντησε το ολίγων μηνών μωρό σύρων προσφύγων το οποίο ονομάζεται Τζάστιν Τριντό.

Η συνάντηση ανάμεσα στον μικρό και τον μεγάλο Τζάστιν τελικά έγινε. Ο καναδός πρωθυπουργός συνάντησε το ολίγων μηνών μωρό σύρων προσφύγων το οποίο ονομάζεται Τζάστιν Τριντό.

Το μωρό έχει το όνομα του καναδού πρωθυπουργού σε ένδειξη ευγνωμοσύνης των γονέων του στον Τριντό που τους δέχθηκε στη χώρα. Ο Τριντό δεν άργησε να πει το δικό του «ευχαριστώ» στον μικρό.

Ο καναδός πρωθυπουργός κράτησε στην αγκαλιά του το μωρό, ενώ η μητέρα του παιδιού άγγιξε το χέρι του πρωθυπουργού ευχαριστώντας τον για άλλη μια φορά που δεν ύψωσε τοίχος απέναντι στο ξένο.

Η φωτογραφία του Τριντό να βαστά το μωρό στην αγκαλιά του συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές ανά τον κόσμο, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστη σε μια περίοδο που συχνά ηχούν ρατσιστικές κορώνες.

Στο ροντέο Calgary Stampede, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αλμπέρτα, βρισκόταν ο καναδός πρωθυπουργός όταν συνάντησε τον Μοχάμεντ και την Άφραα Μπίλαν που έφυγαν από τα ερείπια της Δαμασκού για να βρεθούν τον χειμώνα του 2016 στο Μόντρεαλ μαζί με την κόρη τους Νάγια και τον γιο τους Ναέλ. Λίγο καιρό αργότερα γεννήθηκε ο μικρός Τζάστιν.

Ο Τζάστιν Τριντό Άνταμ Μπίλαν γεννήθηκε στο Κάλγκαρι, όπου πλέον ζει η οικογένειά του. Ο 29χρονος πατέρας του εργαζόταν ως κουρέας στη Δαμασκό, όμως μετά το ξέσπασμα του εμφύλιου στη χώρα του συνελήφθη από τον συριακό στρατό. Αφότου αφέθηκε ελεύθερος έμαθε ότι τον αναζητούν και πάλι. Κατάφερε να γλιτώσει από την ομηρία του εμφυλίου όταν πληροφορήθηκε ότι η καναδική κυβέρνηση δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία.

Η προσαρμογή ήταν δύσκολη υπόθεση. Όπως είπε η μητέρα Άφραα, δεν γνώριζαν καλά τη γλώσσα και ανησυχούσε μήπως ο σύζυγός της δεν καταφέρει να βρει δουλειά. Τελικά ο Μοχλαμεντ βρήκε θέση σε παντοπωλείο.

Η φιλική στάση του καναδού πρωθυπουργού προς τους σύρους πρόσφυγες απέσπασε θετικά σχόλια και το 2015, οπότε μια ομάδα 163 σύρων προσφύγων έγινε δεκτή από τον Τριντό στο αεροδρόμιο του Τορόντο. Από τότε η χώρα έχει αποτελέσει καταφύγιο χιλιάδων προσφύγων, υποδεχόμενη πάνω από 40.000 πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στον καναδά τα τελευταία δύο χρόνια.

Δυσκολίες όμως εντοπίζονται όσον αφορά στο θέμα της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στον Καναδά, και της εύρευσης εργασίας.

Κατανοώντας την κατάσταση, υπηρεσίες που φροντίζουν για την ένταξη προσφύγων στην καναδική κοινωνία έχουν θέσει σε εφαρμογή εργαστήρια με τα οποία βοηθούν Σύρους να καταπολεμήσουν το άγχος.

Ορισμένοι, ωστόσο, επικρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κριθεί επαρκής.

Σε ομιλία του, την περασμένη χρονιά, ο υπουργός Μετανάστευσης του Καναδά Τζον ΜακΚάλουμ είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση ανέπτυξε προγράμματα για να μάθουν ταχύτερα οι πρόσφυγες τη γλώσσα, ενισχύοντας έτσι τους πόρους που στοχεύουν στην υποστήριξή τους.

Είχε, δε, αφήσει αιχμές για τη στάση χωρών που κλείνουν την πόρτα στους πρόσφυγες, λέγοντας ότι ο Καναδάς τα κατάφερε πολύ καλά με ένα πρόγραμμα που μπορεί και να μην ήταν «το τέλειο».

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024