Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΚΤ ζητά από την ΕΕ περιορισμό εικονικών νομισμάτων τύπου bitcoin

Η ΕΚΤ ζητά από την ΕΕ περιορισμό εικονικών νομισμάτων τύπου bitcoin

Η ΕΚΤ ζητά από τους ευρωβουλευτές να αυστηροποιήσουν τους προτεινόμενους κανόνες για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, όπως το bitcoin, φοβούμενη ότι κάποια στιγμή θα εξασθενίσει ο έλεγχός της επί της κυκλοφορίας χρήματος στην ευρωζώνη.

Η ΕΚΤ ζητά από τους ευρωβουλευτές να αυστηροποιήσουν τους προτεινόμενους κανόνες για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, όπως το bitcoin, φοβούμενη ότι κάποια στιγμή θα εξασθενίσει ο έλεγχός της επί της κυκλοφορίας χρήματος στην ευρωζώνη, αναφέρει το Reuters.

Το προσχέδιο κανόνων της Κομισιόν, που στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαιτεί αυξημένους ελέγχους στις πλατφόρμες συναλλάγματος σε οντότητες και πρόσωπα που ανταλλάσσουν εικονικά νομίσματα με πραγματικά, καθώς και στην αναφορά ύποπτων συναλλαγών.

Σε γνωμοδότησή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι θεσμοί της ΕΕ δεν πρέπει να προωθούν την χρήση εικονικών νομισμάτων και να κάνουν σαφές ότι οι συναλλαγές παρουσιάζουν ελλείψεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

«Εάν στο μέλλον αυξηθεί σημαντικά η εξάρτηση από μονάδες εικονικού χρήματος, τότε μπορεί επί της αρχής να επηρεαστεί ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών στην κυκλοφορία του χρήματος… ωστόσο, βάση της εφαρμοζόμενης πρακτικής αυτός ο κίνδυνος είναι περιορισμένος», είπε η ΕΚΤ σε γνωμοδότησή της για το ευρωκοινοβούλιο.

«Γι’ αυτό (τα νομοθετικά όργανα της ΕΕ) δεν θα πρέπει να προωθούν την ευρεία χρήση των εικονικών νομισμάτων» προσθέτει.

Η ΕΚΤ υποστηρίζει ότι οι προτάσεις της Κομισιόν δεν είναι αρκετά αυστηρές και δεν καλύπτουν τις αγορές αγαθών και υπηρεσιών με εικονικό χρήμα.

«Τέτοιες συναλλαγές δεν θα καλύπτονται από μέτρα ελέγχου βάσει των προτάσεων και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να παρέχονται τα μέσα για τη χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024