Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Κούρεμα» στην Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α' λυκείου

«Κούρεμα» στην Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ λυκείου

Με «εκπτώσεις» θα λειτουργήσει τελικά η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α' λυκείου, καθώς αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλα τα μαθήματα επιλογής. Η Τράπεζα θα χρησιμοποιηθεί κανονικά για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, ενώ για τα επιλογής της Α' λυκείου προωθείται ρύθμιση, ώστε τα θέματα να τα ορίσουν οι διδάσκοντες.

Με «εκπτώσεις» θα λειτουργήσει τελικά η Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ λυκείου, καθώς αποφασίστηκε να εξαιρεθούν όλα τα μαθήματα επιλογής.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Πέμπτης, η Τράπεζα θα χρησιμοποιηθεί κανονικά για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα, ενώ για τα επιλογής της Α’ λυκείου προωθείται ρύθμιση, ώστε τα θέματα να τα ορίσουν οι διδάσκοντες.

Πρόκειται για τα εξής μαθήματα: Γεωλογία και Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Εφαρμογές Πληροφορικής, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Καλλιτεχνική Παιδεία.

Η Τράπεζα Θεμάτων θα περιλαμβάνει περίπου 300 θέματα ανά μάθημα (στις άλλες χώρες που ισχύει τα θέματα φτάνουν και τα 1.000). Από αυτά οι διδάσκοντες επιλέγουν ένα 50%, ενώ η τελική επιλογή των θεμάτων γίνεται ηλεκτρονικά, λίγη ώρα πριν από τις εξετάσεις σε κάθε σχολείο.

* Περισσότερα στα Νέα της Πέμπτης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024