Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορηματικό «όχι» της Αντιπολίτευσης στους πλειστηριασμούς

Κατηγορηματικό «όχι» της Αντιπολίτευσης στους πλειστηριασμούς

Το κατηγορηματικό «όχι» των κομμάτων της Αντιπολίτευσης εισπράττει καθημερινά η κυβέρνηση αναφορικά με τη φημολογούμενη άρση των πλειστηριασμών α' κατοικίας. «Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ ζητεί παράταση της απαγόρευσης ώς το 2015, «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο» διαμηνύουν οι ΑΝΕΛ, ενώ το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «κοροϊδία» τις δεσμεύσεις για προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Το κατηγορηματικό «όχι» των κομμάτων της Αντιπολίτευσης εισπράττει καθημερινά η κυβέρνηση αναφορικά με τη φημολογούμενη άρση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας.

    «Κάθε μέρα που περνάει προστίθεται κι ένας υπουργός που ανοίγει διάπλατα το θέμα του ξεπαγώματος των πλειστηριασμών, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση, και ο κ. Σαμαράς προσωπικά, είναι αποφασισμένοι να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει:

    «Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να στείλει χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο, εξαθλιώνοντας ακόμα περισσότερο μια κοινωνία, η οποία ήδη βιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τα καταστροφικά αποτελέσματα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά η εφαρμογή μιας νέας ‘σεισάχθειας’».

    «Η χώρα διανύει περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και λιτότητας που συρρίκνωσε κατακόρυφα και σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισε τα εισοδήματα των οικογενειών. Είναι απαράδεκτο, σε αυτές τις συνθήκες, να απειλείται και να βάλλεται το στοιχειώδες δικαίωμα του πολίτη στην κατοικία του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας:

    «Το κράτος οφείλει να παρατείνει την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας τουλάχιστον έως το 2015 και να προωθήσει ευνοϊκές ρυθμίσεις των ‘κόκκινων δανείων’ ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησής τους».

    «Μετά τη λεηλασία μισθών και συντάξεων οι τοποτηρητές του μνημονίου μεθοδεύουν πλέον το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, προκειμένου οι τράπεζες που διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων να βγάλουν στο σφυρί, αντί πινακίου φακής, χιλιάδες σπίτια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

    «Πρέπει να σημάνει για το λαό συναγερμός» σημειώνει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση προετοιμάζεται να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία, οδηγώντας χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην απόγνωση και φέρνοντάς τες αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο να μείνουν στο δρόμο».

    «Ο κυβερνητικός ισχυρισμός ότι θα ‘ξεπαγώσουν’ οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία αλλά θα προστατευτούν δήθεν οι φτωχοί και αδύναμοι αποτελεί κοροϊδία και παγίδα προκειμένου να μην εκφραστεί μαζική λαϊκή αντίδραση» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

    «Απέναντι σε αυτήν την πολιτική, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιτάξουν τον οργανωμένο αγώνα τους. Μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να ορθώσουν ασπίδα προστασίας των οικογενειών που απειλούνται. Καμία κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία» καταλήγει η ανακοίνωσή του.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

    Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 27 Απριλίου 2024