Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τις πληγές της μετρά η Αττική, καθώς υποχωρούν τα πύρινα μέτωπα

Τις πληγές της μετρά η Αττική, καθώς υποχωρούν τα πύρινα μέτωπα

Η ώρα της καταγραφής των ζημιών από τις πυρκαγιές ξεκινά για τη βορειοανατολική Αττική, καθώς τα μέτωπα υποχωρούν, ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση στην Κάρυστο. Από την Τρίτη η συστηματική αποτίμηση των ζημιών, και η κατάθεση αιτήσεων για αυτοψίες. Ό,τι ήταν δάσος θα μείνει δάσος, δεσμεύεται ο Γ.Σουφλιάς. Στα 313 χιλιάδες στρέμματα ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. 
Φωτορεπορτάζ: Πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική

30

Η ώρα της καταγραφής των καταστροφών που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές ξεκινά για τους πολίτες της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς τα πύρινα μέτωπα υποχωρούν σημαντικά.

Από την Τρίτη ξεκινά η συστηματική καταγραφή των ζημιών, καθώς και η κατάθεση αιτήσεων στην αρμόδια Νομαρχία.

https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gifΔείτε το σχετικό άρθρο

Ήδη, από το απόγευμα τέθηκαν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική, με τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων να είναι ακόμα ορατός.

Στον Κιθαιρώνα, στο Πόρτο Γερμενό, χάρη στην απογευματική επιχείρηση των ελικοπτέρων, το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε σημαντικά, ενώ φαίνεται ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στα Βίλια.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο δήμαρχος Βιλίων κ. Ρούσσης, μιλώντας στη ΝΕΤ.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί 33 οχήματα με 95 πυροσβέστες, 72 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού, 60 υλοτόμοι, 15 υδροφόρες των ΟΤΑ και 2 σκαπτικά μηχανήματα του Στρατού.

Διαφορετική είναι η εικόνα στην Κάρυστο, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώνονται αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα σε δύσβατες περιοχές, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να προσεγγίσουν.

ΔΕΙΤΕ:

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Βίντεο 3

Βίντεο 4

Βίντεο 5

Βίντεο 6 (Πώς είδε το Reuters τις πυρκαγιές)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Παναγίτσα του Δήμου Λεβιδίου στην Τρίπολη.

Ακόμη, σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Σκύρο στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Υπόέλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καμαρωτή του Δήμου Ιωνίας στη Χίο. Υπό έλεγχο τέθηκα και η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το απόγευμα θέση Κανάλια στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Εν τω μεταξύ, το καναντέρ CL415 το οποίο υπέστη ζημιά το πρωί στον αριστερό πλωτήρα κατά τη διάρκεια υδροληψίας στην περιοχή του Σχοινιά ρυμουλκήθηκε στην ακτή.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλές λιμάνι για ανέλκυση και επισκευή.

Σύμφωνα με την συγκεντρωτική εικόνα της συνδρομής από το εξωτερικό στη χώρα μας με εναέρια μέσα, που δίνεται από τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, έχουν αφιχθεί έως σήμερα δύο αεροσκάφη από τη Γαλλία, δύο από την Ιταλία, ένα από την Τουρκία, δύο από την Ευρωπαϊκή Μονάδα και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο.

Δύο αεροσκάφη από την Ισπανία θα διανυκτερέψουν στη Σαρδηνία και θα επιστρέψουν στην Ισπανία αφού μετά από εισήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης της εξέλιξης των πυρκαγιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό την επιστροφή τους.

Kανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων μετά την άρση των μέτρων εκτροπής της κυκλοφορίας, τα οποία είχαν ληφθεί λόγω της πυρκαγιάς στις δασικές εκτάσεις των δήμων Γραμματικού, Βαρνάβα, Πεντέλης, Βριλησσίων, Μαραθώνα και Χασιάς.

Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση και στο σύστημα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ. Η Επιχείρηση εκτιμά οι υποσταθμοί που είναι εκτός λειτουργίας θα περιοριστούν σε 20 από 167.

Κρίσιμη μέρα και η Τρίτη

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη σε Λέσβο, Χίο, Σάμο-Ικαρία, Εύβοια-Σκύρο και την Ανατολική Αττική.

Πάντως, ο καιρός θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής να θέσει υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα, αποτρέποντας τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία,την Τρίτη ο καιρός στην Αττική θα είναι αρχικά αίθριος, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα στα βόρεια του νομού για πρόσκαιρη καταιγίδα.

Οιάνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6.

Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024