Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
weather-icon 24 oC
NEWS:
VOULI

To πρόγραμμα για τις 23/10/2021

08:30 Φοιτητιβίσματα - 1ος Κύκλος Ενημέρωση
Συλλογικές δημιουργίες 28 φοιτητών και φοιτητριών από 11 Τμήματα Οπτικοακουστικών Σπουδών και Επικοινωνίας 7 Ελληνικών Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησής τους στην Τηλεόραση της Βουλή.
08:55 Σαν Σήμερα στην Πολιτική Ενημέρωση
Ανασκόπηση των σημαντικότερων πολιτικών γεγονότων που συνέβησαν σαν σήμερα.
09:00 Κάμερα Ζιζάνιο Σειρές
Ταινίες μικρού μήκους για παιδιά και νέους, που έχουν σαν δημιουργούς μαθητές και μαθήτριες δημοτικού και γυμνασίου.
09:30 Σκιτσογραφίες Ψυχαγωγία
Εκπομπή.
10:00 Εκπαιδευτική Τηλεόραση Ειδικό
Επεισόδιο: 28η Oκτωβρίου 1940. Μια σειρά από μορφωτικές και εκπαιδευτικές εκπομπές που αποτελεί μια εναλλακτική, οπτικοακουστική εκπαιδευτική πρόταση και απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.
11:00 Βουλή επί 7 Ενημέρωση
Ό,τι συνέβη στη Βουλή των Ελλήνων την εβδομάδα που πέρασε με τη Θάλεια Γιτοπούλου και τον Παναγιώτη Βολάνη.
12:30 Κάρτα Μέλους / Διαβουλεύσεις Ενημέρωση
Σειρά ενημερωτικών εκπομπών για τη ζωή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραγωγή από τη Βουλή Τηλεόραση.
14:00 Έλληνες Αειναύτες Ντοκιμαντέρ
H ιστορία, η παράδοση και η εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας, οι άνθρωποι που την διαμόρφωσαν, οι τόποι που πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξή της, οι λόγοι και οι αιτίες που την οδήγησαν στην πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
14:30 Αστικό Τοπίο Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Αθήνα - Το Αρχοντικό των Μπενιζέλων. Σειρά εκπομπών με θέμα τα κτίρια - σταθμούς στην Αθηναϊκή, και όχι μόνο, αστική αρχιτεκτονική.
15:00 Ένας Μοντέρνος Παυσανίας Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: Καλαμάτα. Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ. Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, πολιτικός, συγγραφέας και μελετητής της Ιστορίας του τόπου μας περιηγείται σε γνωστούς ή και λιγότερο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους.
15:30 Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ Ειδήσεις
Η θεματολογία της εκπομπής αφορά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στη χώρα μας.
16:00 Ο Λόγος της Γραφής Ψυχαγωγία
Επεισόδιο: Νίκος Δαββέτας - Ποιητής, Πεζογράφος. Μια εκπομπή για το βιβλίο και την ανάγνωση, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα διαχρονικό λογοτεχνικό αρχείο Ελλήνων πεζογράφων και ποιητών, αλλά και μια κλασική βιβλιοθήκη ξένης λογοτεχνίας. Παράλληλα ενημερώνει τους θεατές/αναγνώστες για τις νεότερες εκδόσεις.
17:00 Ημερολόγια Ιστορίας Ιστορική
Σειρά εκπομπών με τον Γιώργο Γαβαλά.
18:00 Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο Ιστορική
Στο πλαίσιο αυτής της σειράς διαλέξεων η βραβευμένη καθηγήτρια, Μαρία Ευθυμίου, παρουσίασε τις τομές της ανθρώπινης ιστορίας αναδεικνύοντας τα γενικά χαρακτηριστικά ευρύτερων πολιτισμικών περιοχών της γης.
19:00 Σε Προσκυνώ Γλώσσα (Ε) Ψυχαγωγία
Εκπομπή με τον καθηγητή Γλωσσολογίας, Γιώργο Μπαμπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που αναδει­κνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.
20:00 Λόγω Τέχνης Ενημέρωση
Σειρά εκπομπών που προβάλουν και αναδεικνύουν πρόσωπα και δράσεις από το χώρο του πολιτισμού. Επιμέλεια: Άντζελα Τσιφτσή.
20:30 Παιδιά στον Δρόμο του Μεταξιού Ντοκιμαντέρ
Επεισόδιο: 4. Ιστορίες παιδιών ηλικίας 11 έως 14 χρονών από χώρες που βρίσκονται στο Δρόμο του Μεταξιού. Τα προβλήματα και οι μεγάλες και μικρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις ιδιαίτερες κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες της κάθε χώρας.
21:00 Μαστρογιάνι, ο Ιδανικός Ιταλός Ντοκιμαντέρ
Το ντοκιμαντέρ αφήνει τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του κινηματογράφου, να μιλήσει για τον εαυτό του σε ένα είδος 'φανταστικής αυτοβιογραφίας'. Μέσα από συνεντεύξεις που έδωσε σε όλη του τη σταδιοδρομία, το ντοκιμαντέρ οικοδομεί τη δική του συνέντευξη, με το δικό του ύφος.
22:00 Αικατερίνη η Μεγάλη Εποχής
Η βασιλεία και η πολύκροτη προσωπική ζωή της ισχυρότερης γυναίκας στον κόσμο της εποχής της, της αυτοκράτειρας που υποσχέθηκε να βγάλει τη Ρωσία από το Μεσαίωνα.
23:00 Μακριά από τους Ανθρώπους Ταινίες
Ξένη ταινία. Δράμα γαλλικής παραγωγής 2014. Αλγερία, 1954. Δύο άντρες, διαφορετικοί μεταξύ τους, αναγκάζονται να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας κι έρχονται αντιμέτωποι με την παράλογη βία, τη μισαλλοδοξία, αλλά και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα.
01:00 Μικροκύματα Ειδικό
Η Βουλή - Τηλεόραση εξασφάλισε και προβάλλει ταινίες μικρού μήκους.
02:00 Επανάληψη Προγράμματος Επανάληψη
Παρακολουθήστε πρόγραμμα σε επανάληψη.
05:00 Επανάληψη Προγράμματος Επανάληψη
Παρακολουθήστε πρόγραμμα σε επανάληψη.