Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το προφυλακτικό δεν είναι η απάντηση στο AIDS, λέει ο Πάπας φθάνοντας στην Αφρική

Το προφυλακτικό δεν είναι η απάντηση στο AIDS, λέει ο Πάπας φθάνοντας στην Αφρική

Με την πάγια και αμφιλεγόμενη θέση του Βατικανού ότι το προφυλακτικό δεν είναι η απάντηση στο AIDS ξεκίνησε ο Πάπας Βενέδικτος το πρώτο ταξίδι που κάνει ως ποντίφικας στην Αφρική με πρώτο σταθμό το Καμερούν. Ο Πάπας αναμένεται να πιέσει τη διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει την Αφρική εν μέσω της κρίσης.

103

Με την πάγια και αμφιλεγόμενη θέση του Βατικανού ότι το προφυλακτικό δεν είναι η απάντηση στο AIDS, αλλά αντίθετα μπορεί να αυξήσει το πρόβλημα ξεκίνησε ο Πάπας Βενέδικτος το πρώτο ταξίδι που κάνει ως ποντίφικας στην Αφρική, όπου τα κρούσματα είναι χιλιάδες κάθε χρόνο.

Ο Πάπας έφθασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Καμερούν, όπου θα επισκεφθεί φιλανθρωπικές οργανώσεις, θα συναντηθεί με μουσουλμάνους ηγέτες και θα παρευρεθεί σε σύνοδο Αφρικανών Επισκόπων, οι οποίοι προσπαθούν να σχεδιάσουν το ρόλο της εκκλησίας προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των Αφρικανών.

Κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο ο ποντίφικας δήλωσε πως η αντισύλληψη μέσω προφυλακτικών δεν είναι η απάντηση για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του AIDS, τονίζοντας πως η Εκκλησία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την μάχη κατά του AIDS στην Αφρική.

Ο Πάπας τόνισε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τη χρήση προφυλακτικών, αλλά αντιθέτως αυξάνεται.

Ο ποντίφικας αναμένεται να μιλήσει σε νέους για την επιδημία του AIDS στην Αφρική και να εξηγήσει γιατί η Καθολική Εκκλησία συστήνει την σεξουαλική αποχή από την προφύλαξη ως τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου.

Μέσα στην εβδομάδα ο Πάπας Βενέδικτος θα κινηθεί προς την Ανγκόλα, όπου θα συναντηθεί με διπλωμάτες, ενώ αναμένεται να πιέσει την διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει την Αφρίκη εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ο Πάπας θα κηρύξει την ειρήνη και τη συμφιλίωση στην ήπειρο, όπου η βία προέρχεται συχνά από τις θρησκευτικές διαμάχες .

Πρόκειται να έχει μάλιστα και ιδιωτικές συζητήσεις με πολιτικούς ηγέτες των χωρών, όπου κατηγορούνται για δωροδοκία και σπατάλη χρημάτων από φυσικούς πόρους.

Ο Πάπας έχει δηλώσει ότι θέλει να δει και τα θύματα της πείνας, των ασθενειών της αδικίας, της βίας και των συγκρούσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024