Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευνουχισμό των βιαστών ζητά υπουργός της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι

Ευνουχισμό των βιαστών ζητά υπουργός της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι

Χειρουργικό ευνουχισμό των βιαστών προτείνει ο προερχόμενος από τη Λέγκα του Βορρά υπουργός της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Καλντερόλι, επαναφέροντας πρόταση είχε καταθέσει το 2005 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Η Ιταλία αντιμετώπισε τρεις υποθέσεις βιασμών τις τελευταίες ημέρες.

51

Χειρουργικό ευνουχισμό των βιαστών προτείνει ο προερχόμενος από τη Λέγκα του Βορρά ο υπουργός Μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι Ρομπέρτο Καλντερόλι, επαναφέροντας πρόταση είχε καταθέσει το 2005 προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρώ ότι δεν είναι δυνατή η επανένταξη […] Πιστεύω ότι ο χημικός ευνουχισμός αποτελεί ανεπαρκή λύση και ότι δεν απομένει παρά ο χειρουργικός ευνουχισμός. Η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί» δηλώνει ο Ρομπέρτο Καλντερόλι σε συνέντευξή του στη La Stampa.

Η Ιταλία αντιμετώπισε τρεις περιπτώσεις βιασμών τις τελευταίες ημέρες, ειδικότερα αυτή του βιασμού μίας εφήβου σε πάρκο της Ρώμης.

Εν τω μεταξύ έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά ρατσιστικής βίας. Στην περιοχή Τουσκολάνα της Ρώμης, το απόγευμα της Κυριακής, ομάδα κατοίκων με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν σε κατάστημα και ξυλοκόπησαν άγρια με ρόπαλα τέσσερις Ρουμάνους μετανάστες, οι οποίοι ουδεμιά σχέση είχαν με το βιασμό σε πάρκο της Ρώμης. Έχουν επίσης υποβληθεί μεταξύ κατοίκων προτάσεις για περιπολίες από ομάδες πολιτών.

Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει μέσα στις προσεχείς ημέρες ένα προεδρικό διάταγμα έτσι ώστε οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων να φυλακίζονται συστηματικά, χωρίς δυνατότητα κατ οίκον περιορισμού μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ακόμη θα αυξηθούν τα κονδύλια για τον εξοπλισμό και τις αμοιβές αστυνομικών και καραμπινιέρων.

Ένα άλλο μέτρο θα ήταν, σύμφωνα με τον Τύπο, να δοθεί η άδεια στους δημάρχους να συστήσουν ομάδες «άοπλων εθελοντών πολιτών» για την επίβλεψη των επικίνδυνων περιοχών.

Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση της χώρας απέρριψε αμέσως την ιδέα αυτή, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερη βία.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, οι αλλοδαποί ευθύνονται για μόλις το 10% των βιασμών στην Ιταλία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024