Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόμβες και επιδρομές στην πρώτη μείζονα παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα

Βόμβες και επιδρομές στην πρώτη μείζονα παραβίαση της εκεχειρίας στη Γάζα

Αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα εξαπέλυσε το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο στρατιώτη από έκρηξη βόμβας δίπλα σε περίπολο κατά μήκος της μεθορίου. Πρώτη μείζονα παραβίαση της ανεπίσημης εκεχειρίας παρουσία του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Τζορτζ Μίτσελ και του επικεφαλής ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα στη Μέση Ανατολή...

51

Αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα εξαπέλυσε το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο στρατιώτη από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού δίπλα σε περίπολο κατά μήκος των συνόρων. Πρώτη μείζονα παραβίαση της ανεπίσημης εκεχειρίας παρουσία του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Τζορτζ Μίτσελ και του επικεφαλής ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα στη Μέση Ανατολή…

Από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα τραυματίστηκε μαχητής της Χαμάς που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για άλλον ένα τραυματία.

Το αεροπορικό χτύπημα ακολούθησε την πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού τη στιγμή της διέλευσης ισραηλινής περιπόλου κοντά στο συνοριακό πέρασμα Κισουφίμ. Ένας Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε ακαριαία και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στην επίθεση, την ευθύνη της οποίας δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής καμία παλαιστινιακή οργάνωση.

Μετά την έκρηξη της βόμβας σημειώθηκαν μικρής διάρκειας συγκρούσεις Παλαιστινίων με Ισραηλινούς στρατιώτες που διέσχισαν τη μεθόριο, εισβάλλοντας στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας -ανατολικά της Χαν Γιουνές- σε αναζήτηση των δραστών της επίθεσης.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ προς την κατεύθυνση ενός αγροκτήματος και κατά πληροφορίες -που δεν επιβεβαιώνει το Ισραήλ- σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος αγρότης.

Η βία «ταρακουνά» την ηρεμία που επικρατούσε σε γενικές γραμμές στη Γάζα μετά τον τερματισμό του καταστροφικού ισραηλινού πολέμου στις 17 Ιανουαρίου. Οι βομβιστική επίθεση και η ακόλουθη αεροπορική επιδρομή συνιστούν την πρώτη μείζονα παραβίαση της δεκαήμερης κατάπαυσης του πυρός που κήρυξαν μονομερώς το Ισραήλ και το κίνημα της Χαμάς.

Η ένταση έρχεται μία ημέρα πριν φθάσει στο Ισραήλ για την πρώτη του επίσκεψη ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή. Η περιοδεία του Τζορτζ Μίτσελ έχει ήδη ξεκινήσει με πρώτο σταθμό το Κάιρο, όπου θα έχει έως το μεσημέρι της Τετάρτης συναντήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο Ισραήλ.

Στη Μέση Ανατολή βρίσκεται ο επικεφαλής ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα, στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών που καταβάλλονται διεθνώς -με τον κεντρικό ρόλο να κρατά η Αίγυπτος- για την εδραίωση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον ισραηλινό πόλεμο των 22 ημερών. Ο Χαβιέρ Σολάνα είχε συνομιλία με τον Τζορτζ Μίτσελ στο αεροδρόμιο του Καΐρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024