Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το BBC και το Sky News αρνείται να μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα

Μετά το BBC και το Sky News αρνείται να μεταδώσει έκκληση για τη Γάζα

Θέτοντας ζήτημα αμεροληψίας, το δίκτυο Sky News ακολουθεί το BBC αποφασίζοντας να μην προβάλει έκκληση φιλανθρωπικών οργανώσεων για τον πληθυσμό της Γάζας. Η άρνηση του BBC μεταφέρεται στη Βουλή· καταδίκη από πολιτικούς, αρχιεπισκόπους, οργανώσεις και 11.000 τηλεθεατές...

51

Θέτοντας ζήτημα αμεροληψίας, το βρετανικό δίκτυο Sky News ακολουθεί το BBC αποφασίζοντας να μην προβάλει έκκληση φιλανθρωπικών οργανώσεων για βοήθεια στον πληθυσμό της Γάζας. Η άρνηση του BBC μεταφέρεται στη Βουλή· καταδίκη από πολιτικούς, αρχιεπισκόπους, οργανώσεις και 11.000 τηλεθεατές…

Το BBC υπεραμύνθηκε εκ νέου της απόφασής του, υποστηρίζοντας ότι θα διακυβευθεί η αμεροληψία του. Στην ίδια γραμμή, το Sky News ανακοίνωσε ότι η διαφήμιση που συνυπογράφουν δεκάδες οργανώσεις (ανάμεσά τους Ερυθρός Σταυρός, Oxfam, «Σώστε τα Παιδιά») είναι «ασύμβατη» με τον αντικειμενικό ρόλο του δικτύου.

Το ζήτημα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στη Βρετανία και περίπου 60 βουλευτές αναμένεται να στηρίξουν κοινοβουλευτική πρόταση που θα καλεί το BBC και το Sky News να προβάλουν την έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων για να αγοραστούν τρόφιμα, φάρμακα και κουβέρτες για τους κατοίκους της Γάζας μετά τον ισραηλινό πόλεμο.

Το Sky News κατέληξε στην απόφαση να μην προβάλει την έκκληση λίγες ώρες προτού μεταδοθεί η διαφήμιση από τα δίκτυα ITV και Channel 4 και 5.

Ο διευθυντής του κρατικά χρηματοδοτούμενου BBC, Μαρκ Τόμσον, επανέλαβε τη Δευτέρα ότι το δίκτυο δεν μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι «στηρίζει τη μία πλευρά» έναντι της άλλης. Αρνήθηκε ότι στην απόφαση είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη φιλο-ισραηλινοί λομπίστες και τόνισε ότι το κανάλι θα συνεχίζει να καλύπτει την ανθρωπιστική διάσταση μίας «περιπλεγμένης ιστορίας».

Δημοσιογραφικές ενώσεις υποστηρίζουν ότι δικαιολογίες του BBC είναι «δειλές» και υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούν πολιτικά υποκινούμενες.

* Την Κυριακή περίπου 100 άνθρωποι κατέλαβαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα γραφεία του δικτύου στη Γλασκόβη. Χιλιάδες επιστολές και e-mail έχουν φτάσει στα γραφεία του BBC και ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024