Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διογκώνεται το κύμα οργής κατά της εισβολής στη Γάζα

Διογκώνεται το κύμα οργής κατά της εισβολής στη Γάζα

Συνεχίστηκαν για άλλη μία ημέρα την Κυριακή οι διαδηλώσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης κατά της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας, με τους πολίτες οργισμένους και την στάση των κυβέρνήσεων. Ένταση στη Βηρυτό, μαζική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, συλλαλατήρια και στην Αθήνα.

95

Συνεχίστηκαν για άλλη μία ημέρα την Κυριακή οι διαδηλώσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Δύσης κατά της ισραηλινής χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.

Ένταση προκλήθηκε στη Βηρυτό όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού για να διαλύσει το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Πέντε διαδηλωτές και ένα αστυνομικός τραυματίστηκαν ελαφρά.

Πραγματοποιήθηκε ακόμη και καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Βηρυτό.

Η στάση πολλών κυβερνήσεων του αραβικού κόσμου έχει εξοργίσει τους διαδηλωτές που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των κατοίκων της Γάζας ενώ θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις τους στηρίζουν έμμεσα στην στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ.

Τα μέσα ενημέρωσης, εντωμεταξύ, μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από τη Γάζα και τη μεταφορά των τραυματισμένων –μεταξύ τους και των παιδιών– στα νοσοκομεία.

Στην Τουρκία, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν για Τρίτη ημέρα την Κυριακή, με μία πολύ μεγάλη σε όγκο διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.

Περίπου 2.000 Ιρακινοί διαδήλωσαν στην ιερή πόλη Κερμπάλα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ.

Το Σάββατο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε όλη την Ευρώπη ζητώντας τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Αντιπολεμικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν επίσης στην Αγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, ογκώδης ήταν η αντιπολεμική διαδήλωση και στο Τελ Αβίβ με ισχυρή παρουσία του αριστερού κόμματος Χαντάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024