Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ίδρυμα Ελί Βιζέλ έχασε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στην «πυραμίδα» του Μάντοφ

Το Ίδρυμα Ελί Βιζέλ έχασε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στην «πυραμίδα» του Μάντοφ

Συντριπτικό πλήγμα δέχθηκε από την απάτη-μαμούθ του Μπέρναρντ Μάντοφ το Ίδρυμα Ελί Βιζέλ για την Ανθρωπότητα, χάνοντας σχεδόν το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων. Τα θύματα της «πυραμίδας» του Μάντοφ πολλαπλασιάζονται· τραγική εξέλιξη η αυτοκτονία Γάλλου χρηματιστή...

51

Συντριπτικό πλήγμα δέχθηκε από την απάτη-μαμούθ του Μπέρναρντ Μάντοφ το Ίδρυμα Ελί Βιζέλ για την Ανθρωπότητα, χάνοντας σχεδόν το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων -ύψους 15,2 εκατ. δολαρίων- τα οποία είχε εμπιστευθεί στην εταιρεία του πρώην προέδρου του αμερικανικού χρηματιστηρίου Nasdaq.

«Σας απευθυνόμαστε για να σας ενημερώσουμε πως το Ίδρυμα Ελί Βιζέλ για την Ανθρωπότητα είχε 15,2 εκατ. δολάρια προς διαχείριση στην επενδυτική εταιρεία του Μπέρναρντ Μάντοφ. Αυτά αντιπροσωπεύουν σχεδόν το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος» αναφέρει το Ίδρυμα κατά του αντισημιτισμού σε ανακοινωθέν που εξέδωσε την Τετάρτη.

«Είμαστε βαθύτατα θλιμμένοι και απελπισμένοι που αποτελέσαμε κι εμείς, όπως πολλοί άλλοι, θύματα αυτής που ενδεχομένως να είναι η μεγαλύτερη χρηματική απάτη στην ιστορία» τονίζει η οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1986 από τον επιζήσα του Ολοκαυτώματος Αμερικανοϊσραηλινό συγγραφέα και Νομπελίστα Ειρήνης Ελί Βιζέλ και τη σύζυγό του Μάριον.

Ωστόσο, το Ίδρυμα τονίζει στο ανακοινωθέν του πως το γεγονός αυτό δεν πρόκειται «να το αποτρέψει από το να συνεχίσει την αποστολή του για την καταπολέμηση της αδιαφορίας, της μισαλλοδοξίας και της αδικίας στον κόσμο».

Εκφράζοντας εκ των προτέρων την «βαθύτατη ευγνωμοσύνη του» για την μελλοντική υποστήριξή του, το Ίδρυμα διαβεβαιώνει πως θα παραμείνει «προσηλωμένο στη συνέχιση του έργου του ιδρυτού της».

Πολλές από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχασαν χρήματα στην «πυραμίδα» του Μάντοφ είναι από το Ισραήλ.

Συνολικά πρόκειται για απάτη-μαμούθ που ξεπερνά τα 50 δισ. δολάρια με θύματα διεθνείς τράπεζες, ιδιώτες και οργανισμούς. Ο πρώην πρόεδρος του αμερικανικού χρηματιστηρίου Nasdaq Μπέρναρντ Μάντοφ τελεί σε κατ οίκον περιορισμό στη Νέα Υόρκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024