Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκτόνησε Γάλλος χρηματιστής που έχασε 1,4 δισ. δολάρια στην «πυραμίδα» του Μάντοφ

Αυτοκτόνησε Γάλλος χρηματιστής που έχασε 1,4 δισ. δολάρια στην «πυραμίδα» του Μάντοφ

Νεκρός στο γραφείο του, στον 22ο όροφο ενός κτιρίου στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε Γάλλος χρηματιστής που είχε αναλάβει την διαχείριση κεφαλαίων 1,4 δισ. δολαρίων και τα είχε επενδύσει στην «πυραμίδα» του Μπέρναρντ Μέντοφ.

27

Περίπου 1,4 δισ. δολάρια έχασε στην «πυραμίδα» του Μάντοφ ο Γάλλος χρηματιστής Τιερύ Μαγκόν ντε λα Βιγιεουσέι, διοκτήτης της Access International Advisors, χρηματομεσιτικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη διαχείριση κεφαλαίων 1,4 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Luxalpha του Λουξεμβούργου.

Σύμφωνα με τους The New York Times, οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ο θάνατος προσθέτει ένα ακόμη κεφάλαιο στην όλο και πιο εντυπωσιακή υπόθεση του χρηματιστή της Γουόλ Στριτ, ο οποίος καταχράσθηκε τα χρήματα επενδυτών, εταιρειών αλλά και φιλανθρωπικών οργανώσεων από πολλές χώρες του κόσμου.

Ακόμη και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ανακοίνωσε πως κινδυνεύει να χάσει 850.000 δολάρια σε δωρεές εξ αιτίας της απάτης.

Ένας επενδυτής κατέθεσε μήνυση εναντίον των αμερικανικών ελεγκτικών αρχώνμ καθιστώντας τις υπεύθυνες για την απώλεια 2 εκατ. δολαρίων.

Ο Βιγιεουσέ προσπαθούσε εναγωνίως να ανακτήσει μέρος των κεφαλαίων που έχασε εξ αιτίας του Μάντοφ, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η οποία επικαλέστηκε φιλικό του πρόσωπο.

«Έψαχνε μέρα και νύκτα για κάποιον τρόπο να ανακτήσει τα κεφάλαια των επενδυτών του[…] Δεν μπορούσε να αντέξει το παιγνίδι των κατηγοριών που ξέσπασε μεταξύ των Ευρωπαίων» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Είναι ένας αποχαιρετισμός από κάποιον που δεν είχε τίποτε που θα τον έκανε να ντρέπεται. Η αλήθεια είναι πως όλοι ήθελαν να επενδύσουν στον Μάντοφ, που θεωρείτο από όλους AAA, εντελώς ασφαλής».

Πολλές από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχασαν χρήματα στην «πυραμίδα» του Μάντοφ είναι από το Ισραήλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024