Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Καλιφόρνια απαγόρευσε με δημοψήφισμα τον γάμο ομοφυλοφίλων

Η Καλιφόρνια απαγόρευσε με δημοψήφισμα τον γάμο ομοφυλοφίλων

Δύο αμερικανικές πολιτείες (Ντακότα και Κολοράντο) απέρριψαν με δημοψήφισμα την απαγόρευση των εκτρώσεων, ενώ άλλες (Καλιφόρνια, Φλόριντα και Αριζόνα) απαγόρευσαν τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, την ώρα που οι ΗΠΑ εξέλεξαν τον πρώτο μαύρο ηγέτη τους.

38

Δύο αμερικανικές πολιτείες απέρριψαν με δημοψήφισμα την απαγόρευση των εκτρώσεων, ενώ άλλες απαγόρευσαν τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων, την ώρα που οι ΗΠΑ εξέλεξαν τον πρώτο μαύρο ηγέτη τους.

Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για περισσότερα από 150 προτεινόμενα νέα μέτρα σε όλες τις πολιτείες φανερώνουν ένα πιο περίπλοκο πολιτιστικό χάρτη από αυτόν που ίσως υποδεικνύει η εύκολη επικράτηση του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα.

Στην Καλιφόρνια, τα ομόφυλα ζευγάρια χάνουν το δικαίωμα στο γάμο, ενώ στη Φλόριντα και την Αριζόνα ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης του γάμου ομοφυλοφίλων, διευκρινίζοντας -όπως και σε πολλές άλλες πολιτείες- ότι ο μόνος δεκτός γάμος είναι αυτός ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άνδρα.

Ωστόσο, οι προσπάθειες να τεθούν περιορισμοί στις εκτρώσεις συνάντησαν μεγάλη αντίσταση στην Ντακότα και το Κολοράντο.

Η απαγόρευση των εκτρώσεων και του γάμου των ομοφυλοφίλων αποτελούν πολύ σοβαρά θέματα για τους συντηρητικούς χριστιανούς ψηφοφόρους, που αποτελούν σημαντικό ποσοστό του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

«Δνε πειράζει. Έχουμε τον Ομπάμα» δήλωσε ομοφυλόφιλη γυναίκα και πρόσθεσε: «Με μικρά βήματα σιγά-σιγά θα καταλάβουν ότι όλοι είμαστε ίσοι».

«Η υπερψήφιση της ρύθμισης αυτής [η απαγόρευση του γάμου των ομοφυλοφίλων] είναι ένα φωτεινό αστέρι μέσα σε μια κατά τα άλλα σκοτείνη νύχτα, κατά την οποία η Αμερική εξέλεξε τον πιο φιλελεύθερο πρόεδρο στην ιστορία της» είπε κάποιος άλλος ψηφοφόρος.

Σε άλλες ψηφοφορίες, αναφέρει το Reuters, η Ουάσινγκτον ψήφισε υπέρ της ιατρικώς υποβοηθούμενης αυτοκτονίας και το Μίσιγκαν υπέρ της χρήσης της μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024