Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια ανάσα πριν από συμφωνία, για το σχέδιο Πόλσον, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι

Μια ανάσα πριν από συμφωνία, για το σχέδιο Πόλσον, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι

Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσαν την Κυριακή ότι έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά το πλαίσιο του σχεδίου για τη σωτηρία των αμερικανικών τραπεζών, τονίζοντας ότι απομένουν μονάχα μερικές λεπτομέρειες. Ικανοποιημένος ο Λευκός Οίκος από τις διαπραγματεύσεις. Στηρίζουν Ομπάμα και Μακέιν...

91

Μέλητου αμερικανικού Κογκρέσου δήλωσαν την Κυριακή ότι έχουν σχεδόν καταλήξει σε συμφωνία όσον αφορά το πλαίσιο του σχεδίου για τη σωτηρία των αμερικανικών τραπεζών, τονίζοντας ότι απομένουν μονάχα μερικές λεπτομέρειες. Ικανοποιημένος ο Λευκός Οίκος από τις διαπραγματεύσεις. Στηρίζουν Μπάρακ Ομπάμα και Τζον Μακέιν.

«Σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο» δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι στους δημοσιογράφους μετά από μαραθώνια διαπραγμάτευση. «Πρέπει να την καταγράψουμε στο χαρτί ώστε να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και τυπικά» πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε η Ν.Πελόσι, «μας έφεραν πιο κοντά σε συμφωνία για ένα νόμο που θα βοηθήσει στην σταθερότητα των αγορών και θα προστατεύει τους φορολογούμενους», ενώ επισήμανε ότι «οι φορολογούμενοι είναι η πρώτη μας προτεραιότητα». Τις ώρες πριν από τη τελική συμφωνία τα μέλη του Κογρέσου έσπευσαν προσθέσουν ρυθμίσεις υπέρ των φορολογούμενων πολιτών.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ανέφερε ότι οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν έχουν ήδη τεθεί εις γνώση του υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «σε κάθε περίπτωση, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Δεν πρόκειται να φύγουμε από εδώ παρά μόνο όταν περάσει αυτός ο νόμος».

Για «σημαντική πρόοδο» έκανε λόγο και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, εισηγητής του αρχικού σχεδίου των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αντιμετώπισε αρκετές ενστάσεις από Δημοκρατικούς αλλά και Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς όσον αφορά λεπτομέρειες του.

Σύμφωνα με όσα θα έγιναν γνωστά, το ποσό των 700 δισεκατομμυρίων δεν θα δοθεί όλο αλλά θα «σπάσει» σε τουλάχιστον τρία τμήματα. Από αυτό, 250 δισεκατομμύρια θα δοθούν αμέσως μόλις εγκριθεί το σχέδιο, 100 δισεκατομμύρια θα δοθούν αν κρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ότι χρειάζεται και, τέλος, τα υπόλοιπα 350 δισεκατομμύρια θα υπόκεινται στην έγκριση του Κογκρέσου.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως ανακοινώθηκε,θα κληθεί να ψηφίσει το σχέδιο τηΔευτέρα -αν οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες- και η Γερουσία όχι νωρίτερα από την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει ότι οι αγορές θα ανοίξουν μέσα σε καθεστώς αβεβαιότητας που επιτείνεται από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βρετανική Brandford & Bingley (για την οποία επίκειται και κρατική παρέμβαση) και η Ολλανδοβελγική τράπεζα Fortis.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Λευκός Οίκος από τις διαπραγματεύσεις. «Εκτιμούμε τη διακομματική προσπάθεια να σταθεροποιηθούν οι οικονομικές αγορές και να προστατευθεί η οικονομία μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τόνι Φράτο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024