Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρση της απαγόρευσης της αντισύλληψης ζητούν ομάδες καθολικών από τον Πάπα

Αρση της απαγόρευσης της αντισύλληψης ζητούν ομάδες καθολικών από τον Πάπα

Περισσότερες από 50 ομάδες καθολικών δημοσίευσαν την Παρασκευή μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ ζητώντας από την εκκλησία να άρει την απαγόρευση της αντισύλληψης, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «καταστροφικό», καθώς, όπως αναφέρει βαζει σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων.

103

Περισσότερες από 50 ομάδες καθολικών δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ ζητώντας από την εκκλησία να άρει την απαγόρευση της αντισύλληψης, χαρακτηρίζοντας το μέτρο «καταστροφικό».

Η επιστολή δημοσιεύτηκε σαν μια μορφή πληρωμένης διαφήμισης στην ιταλική εφημερίδα Corriere della sera για την 40η επέτειο της αμφισβητούμενης εγκυκλίου του Πάπα Παύλου VI, στην οποία περιλαμβάνεται η απαγόρευση.

Η επιστολή αναφέρει πως η πολιτική της εκκλησίας να απαγορεύει την αντισύλληψη «έχει καταστροφική επιρροή στους φτωχούς και αδυνάτους του κόσμου, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των γυναικών και αφήνοντας εκατομμύρια άτομα έκθετα στον κίνδυνο του AIDS».

Ακόμη, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η εγκύκλιος εξακολουθεί να είναι «μια πηγή μεγάλης διαμάχης και διαίρεσης της Εκκλησίας» κι αυτό διότι οι περισσότεροι καθολικοί χρησιμοποιούν αντισυλληπτικά και δεν νιώθουν αμαρτωλοί, κάτι που καθιστά την τακτική της Εκκλησίας «παταγώδη αποτυχία».

Την εγκύκλιο του Πάπα Παύλου γραμμένη το 1968 στην ακμή της σεξουαλικής επανάστασης, ακολούθησαν πιστά οι διάδοχοί του, Ιωάννης Παύλος και Βενέδικτος.

Από την πλευρά του, το Βατικανό, μέσω του εκπροσώπου του, Φεντερίκο Λομπάρντι, απαντά στην κίνηση αυτή λέγοντας πως πολλές από τις ομάδες που υπογράφουν την επιστολή είναι «πολύ ασήμαντες» και χαρακτήρισε την επιστολή «πληρωμένη προπαγάνδα υπέρ της χρήσης προφυλακτικών».

«Αναρωτιέται κανείς ποιος πλήρωσε για αυτό και γιατί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024