Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στροφή στην πυρηνική ενέργεια σχεδιάζουν Βρετανία και Ιταλία

Στροφή στην πυρηνική ενέργεια σχεδιάζουν Βρετανία και Ιταλία

Το ενδεχόμενο να στραφούν στην πυρηνική ενέργεια εξετάζουν Βρετανία και Ιταλία. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντιμετωπίζει την πυρηνική ενέργεια σαν απάντηση για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, ενώ ο Γκ.Μπράουν σχεδιάζει τη λειτουργία οκτώ πυρηνικών σταθμών μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

98

Την πιθανότητα στροφής στην πυρηνική ενέργεια εξετάζουν η Ιταλία και η Βρετανία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, οι καταναλώτριες χώρες θα πρέπει να καθορίσουν την ανώτατη τιμή που θα καταβάλουν για το πετρέλαιο, αλλιώς θα πρέπει να επενδύσουν στην πυρηνική ενέργεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος τόνισε ότι η αναγέννηση της πυρηνικής ενέργειας αποτελεί κεντρικό σημείο της βρετανικής στρατηγικής για την αντικατάσταση του πετρελαίου ως ενεργειακής πηγής.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών έγιναν στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου της Ένωσης για τη Μεσόγειο, στο Παρίσι.

«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση και πιστεύω ότι η εκτόξευση αυτής της απειλής ενδέχεται να θέσει σε πτωτική τροχιά τις τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και των Μεσογειακών χωρών.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι καταναλώτριες χώρες πρέπει να συναντηθούν όσο το δυνατόν νωρίτερα, πιθανά στο Λονδίνο, και να συμφωνήσουν στην ανώτερη τιμή του πετρελαίου, την οποία δεν θα υπερβαίνουν.

«Εναλλακτικά, θα χρειαστούμε ένα μαζικό πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων» υπογράμμισε ο Μπερλουσκόνι. Η Ιταλία ανέστειλε το πυρηνικό πρόγραμμά της μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, Γκόρντον Μπράουν επιδιώκει τη λειτουργία, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, τουλάχιστον οκτώ σταθμών πυρηνικής ενέργειας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024