«Έχει κόμπλεξ κατωτερότητας»

Σκληρή επίθεση Καντάφι στον Ομπάμα για τις δηλώσεις του για το Ισραήλ

Σκληρή επίθεση Καντάφι στον Ομπάμα για τις δηλώσεις του για το Ισραήλ
Να είναι περήφανος για τον εαυτό του... συμβουλεύει ο Μοαμάρ Καντάφι τον Μπ.Ομπάμα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Λιβύη
Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι προς τον υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα σχετικά με σχόλιά του ότι η Ιερουσαλήμ πρέπει να παραμείνει η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ. Έχει κόμπλεξ για την αφρικανική του καταγωγή, λέει ο Μ.Καντάφι.

Μιλώντας σε λόμπι Ισραηλινών, ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Ιερουσαλήμ θα πρέπει να παραμείνει η αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Απαντώντας στα σχόλιά του, ο Μοαμάρ Καντάφι είπε ότι είτε ο Μπ.Ομπάμα δεν έχει μελετήσει διεθνείς σχέσεις, είτε δεν γνωρίζει το Μεσανατολικό, είτε προσπαθεί να προωθήσει την εκστρατεία του.

Χαρακτηρίζοντάς τον ως «ο Κενυάτης αδελφός μας», ο Μ.Καντάφι είπε ότι ίσως ο Μπ.Ομπάμα να πάσχει από κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της αφρικανικής καταγωγής του.

Το θέμα της φυλής, συνέχισε ο Λίβυος ηγέτης, μπορεί να κάνει τη συμπεριφορά του Ομπάμα «να είναι πιο λευκή από εκείνη των λευκών», αντί να τον οδηγήσει να συνεργαστεί περισσότερο με τα αραβικά και τα αφρικανικά κράτη.

«Φοβόμαστε ότι επειδή ο Ομπάμα είναι μαύρος με κόμπλεξ κατωτερότητας, αυτό θα τον οδηγήσει να συμπεριφέρεται χειρότερα από τους λευκούς» δήλωσε.

«Του λέμε να είναι περήφανος για τον εαυτό του και να γνωρίζει ότι όλη η Αφρική είναι δίπλα του» πρόσθεσε στο τέλος.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη