Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην οικονομία μετατοπίζεται η αντιπαράθεση Ομπάμα-Μακέιν

Στην οικονομία μετατοπίζεται η αντιπαράθεση Ομπάμα-Μακέιν

Η αμερικανική οικονομία και ο αντίκτυπός της στους πολίτες είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης του Τζον Μακέιν και του Μπάρακ Ομπάμα, καθώς οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στην κύρια φάση της προεκλογικής εκστρατείας, πέντε περίπου μήνες πριν από την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

95

Στην αμερικανική οικονομία στρέφουν το ενδιαφέρον τους ο Τζον Μακέιν και ο Μπάρακ Ομπάμα, καθώς οι δύο αντίπαλοι μπήκαν στην κύρια φάση της προεκλογικής εκστρατείας, πέντε περίπου μήνες πριν από την αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Ο Μπάρακ Ομπάμα άρχισε την περιοδεία του σε πολιτείες που στηρίζουν τους Ρεπουμπλικάνους και πολιτείες που τους στήριξαν οριακά το 2004. Ο γερουσιαστής του Ιλινόι επιδιώκει να υπογραμμίσει τις διαφορές του με τον αντίπαλό του κυρίως σε ό,τι αφορά την αμερικανική οικονομία που πιέζεται από το αδύναμο δολάριο και τις τιμές του πετρελαίου.

Σταθμοί της περιοδείας του ήταν η Βόρεια Καρολίνα, το Μισούρι και την Βιρτζίνια, πολιτείες που κλίνουν υπέρ του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αλλά με πληθυσμό που πλήττεται από την ύφεση.

Εν τω μεταξύ, το άλλο ανοιχτό μέτωπο για τον Μπαρακ Ομπάμα είναι η βάση των εκατομμυρίων ψηφοφόρων της Χίλαρι Κλίντον. Παρά τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν υποστηρικτές της Κλίντον να συντάσσονται πλέον με τον Μπάρακ Ομπάμα, το σχίσμα στο Δημοκρατικό κόμμα σε μεγάλο βαθμό παραμένει.

Αντίθετα, ο Τζον Μακέιν βρέθηκε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων στην Ουάσιγκτον και την Βιρτζίνια. Ο ίδιος υπολείπεται κατά πολύ του αντιπάλου του στο ποσό που έχει συγκεντρώσει από δωρεές και άλλες εκδηλώσεις: σε 17 μήνες συγκέντρωσε 115 εκατομμύρια δολάρια έναντι 264 εκατομμυρίων του Μπάρακ Ομπάμα.

Ταυτόχρονα, ο γερουσιαστής της Αριζόνας θα επιμείνει μάλλον στις κατηγορίες για την απειρία του Ομπάμα σε θέματα διεθνούς πολιτικής ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την αμερικανική παρουσία στο Ιράκ, όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024